Heyhoef-MuziekFabriek

Een maandelijkse openbaar en gratis toegankelijk muziekevenement op de eerste zondag van de maand en biedt opkomende talenten en gevestigde muzikanten & bands de mogelijkheid om hun performance aan een breed publiek te tonen op het professionele podium van Heyhoef-Backstage!
Indien gewenst met ondersteuning van de Heyhoef BackUp Band.
Voor aangemelde bands is backline aanwezig.

Muzikanten, bands, zangers (m/v) kunnen zich melden voor deelname via mail: muziekfabriek@heyhoef-backstage.nl

Gratis genieten voor het publiek
Het gratis toegankelijke evenement biedt een 3 uur lang een afwisselend programma van live artiesten, alle genres kunnen voorbijkomen waarbij je als muziekliefhebber geniet van talent uit de streek en daarbuiten onder het genot van een betaalbaar drankje.
Parkeren kan voor de deur en is gratis, net zoals toegang tot het evenement bij Heyhoef-Backstage op de Heyhoef promenade in Tilburg (Reeshof).

Tijden / Toegang
Deuren open 14:55 uur – Start 15:00 uur  – Einde 18:00 uur
Heyhoef-Backstage (wijkcentrum) – Kerkenbosplaats 1 Tilburg (Reeshof)

Voor wie is deelname mogelijk?
Voor iedereen die zijn of haar muzikale performance aan een breed publiek wil tonen op het professionele podium van Heyhoef-Backstage! Dat kan dus een solo- duo- trio act zijn of een complete band. Het genre wat je speelt is helemaal vrij.

Bij deelname ruimte gereserveerd max. 3 nummers ca, 15-20 min in het 3 uur durende evenement programma. Muzikanten, bands, zangers (m/v) kunnen zich melden voor deelname via mail: muziekfabriek@heyhoef-backstage.nl

Info voor deelnemende muzikanten
Alles 100% live. Alles wordt 100% live gespeeld door muzikanten, Er wordt geen gebruik gemaakt van backingtracks, cd’s of dergelijke.

Deelnemers maken gebruik van de bestaande backline:
Gitaristen kunnen eigen pedalboard gebruiken indien gewenst, voor verdere uitversterking wordt aanwezige backline gebruikt

Er is professioneel licht en geluid en monitoring aanwezig en er kan “ingeprikt” worden voor akoestische instrumenten en zang (eigen microfoon gebruik kan, maar microfoons zijn aanwezig). Voor de instrumenten geldt dat je een eigen kabel ingeprikt in je instrument mee het podium opneemt en je instrument vooraf stemt!

Standaard is aanwezig,
3 x zang, 2 elektrische gitaarversterking, drumstel, basversterking, toetsen.

Op de dag van deelname is je aanwezigheid om 14:45 uur gewenst ivm volgorde, toelichting en het beantwoorden van vragen mochten die er zijn.

Ondersteuning
Indien gewenst kan de Heyhoef-BackUp Band je ondersteunen (geen vereiste, maar een mogelijkheid). Hierbij studeren zij je aangemelde nummers in de aangemelde toonhoogte voor in. Vooraf wordt echter niet gezamenlijk met de act gerepeteerd.

Heyhoef BackUp band
De Heyhoef BackUp Band bestaat uit 5 personen, die allen zingen waarbij er 4 lead zangers zijn. Drums, Bass, Toetsen en 2 x gitaar. Vaak vrijwillig aangevuld met een percussionist. Zij verzorgen het verloop van de middag, openen en sluiten en ondersteunen waar gewenst de deelnemende muzikanten.