Hannah Aldridge opgegroeid in de Muscle Shoals Studio te gast bij Heyhoef-Coolvibes

Liveshow met nieuwe album ‘Dream of America’ als hoogtepunt.

Deze keer een nieuwe muziekstijl en genre als Coolvibes Seated Concert: de Amerikaanse Hannah Aldrige balanceert op een dunne lijn tussen de geniale charme van Americana en de rauwe, hypnotiserende en soms elektronische stijlen van wat sommigen ‘noir indiepop’ noemen. Het is muziek voor diegenen die hun demonen willen confronteren zonder eraan gebonden te blijven. Aldridge zet een charmante mix van kracht en kwetsbaarheid in en brengt haar verhalen met de overtuiging van een kerkklok die door de kerk rinkelt.

Hannah Aldridge (dochter van Muscle Shoals-legende Walt Aldridge) groeide op op de modderige oevers van Muscle Shoals – haar ‘birthright’ is muziek en Alabama. Haar liedjes vinden een delicaat evenwicht tussen rebellie en zelfontdekking. Deze twee thema’s verweven zich door Aldridge’s begaafde verhalen, wat zorgt voor platen die kalmeren als een slaapliedje en knallen als een zweep. Voor degenen die zijn opgegroeid in de Bible Belt, klinkt de muziek van Aldridge als de stem van een oude vriend die het begrijpt. Voor degenen die het niet weten: haar muziek is een inwijding in de duistere kant van het Zuiden, het christelijk fundamentalisme en de strijd om een ​​toekomst te smeden op een plek die wordt achtervolgd door het verleden.

Aldridge heeft haar artistieke visie uitgebreid met het ambitieuze, filmische Dream of America, dat in 2023 werd uitgebracht op het Zweedse alternatieve indie-label Icons Creating Evil Art. Een zeer collaboratief project, geproduceerd in drie hoeken van de wereld met de beroemde Melbourne-artiest/producer Lachlan Bryan, producer/engineer Damian Cafarella en de Zweedse mix-engineer Frans Hägglund. – navigeren door de onderbuik van de samenleving door middel van donkere, romantische vignetten. Hannah’s angstaanjagende zang, bijgestaan ​​door de deskundige vocale productie van haar vader, levert een louterende boodschap van verzet.

Aanvang: 15.30 uur – zaal open: 15.00 uur – entree € 15,=

Eric Devries – Support-act

Met het in November 2021 verschenen solo album ‘Song & Dance Man’ leverde singersongwriter Eric Devries een van de meest besproken albums van de laatste jaren af. En in binnen- en buitenland is de schrijvende pers unaniem lovend. ‘Song & Dance Man’ is een van de beste Nederlandse ‘Americana’ albums tot nu toe en Devries doet niet onder voor zijn Amerikaanse collegae. Eric was 6 jaar geleden al te gast bij Heyhoef-Backstage met Hidden Agenda Deluxe en leverde toen een opzienbarende show waar het publiek nog steeds warme herinneringen aan koestert. Eric is ook een van de pijlers van Matthews Southern Comfort, die op zondag 12 november te gast zullen zijn met hun Woodstock Album show (uitgestelde datum). Eric zal zich wederom omringen met een aantal topmuzikanten uit de Nederlandse Americana scene. Samen met producer en multi-instrumentalist Janos Koolen, contrabassist Lucas Beukers (kennen we nog van Nina Lynn band) en violist Joost van Es wederom zich. Veel meer toelichting over dit as concert hoeven we niet te vermelden.

Deze woorden van Jan Donkers, icoon van de Nederlandse muziekpers zegt genoeg:

Dat Bob Dylan zichzelf, na zijn eerste heiligverklaringen, in 1965 ‘gewoon een song & dance man’ noemde was natuurlijk best een beetje koket. Dat soort koketterie is Eric Devries vreemd: hij is een song & dance man, maar dan wel een die zich kan meten met de grootsten in het Americana-genre. Dit is zijn vierde solo-album, na avonturen met Matthews Southern Comfort en Hidden Agenda Deluxe, en het is zijn beste. Gelouterde teksten over universele thema’s, een less is more begeleiding, bijna louter juweeltjes. Met als hoogtepunt het titelnummer, dat veel meer is dan een achteloos eerbetoon aan Van Morrison. Jan Donkers (popjournalist, radiomaker en schrijver.)

Aanvang: 15.30 uur – zaal open: 15.00 uur – entree € 15,=