The History of Country Duets

De meest hartverscheurende countryduetten van de afgelopen 50 jaar.

We herinneren ons allemaal het bloedstollende en indrukwekkende optreden door Hilde Vos en haar band uit december 2021. We mogen nu tot groot genoegen een uitgebreidere show van haar presenteren op zondag 18 februari 2024. Hilde is namelijk een samenwerking aangegegaan met Singer Songwriter Edwin Jongedijk onder de titel The History of Country Duets

Edwin en Hilde kwamen elkaar tegen tijdens een show van Edwin en raakten in gesprek. Ze bleken dezelfde voorliefde voorauthentieke countrymuziek te delen. Edwin Jongedijk is in het Noorden van het land bekend van hits als As Ik De Kaans Zol Kriegen en Riekdom. Als lid van de Troebadoers is hij veelvuldig te zien in de noordelijke theaters . Edwin haalt zijn inspiratie uit de Amerikaanse rootsmuziek. Deze invloeden laat hij momenteel vooral horen in de bands Slow Movin’ Outlaws en Sunken Lands. Van Sunken Lands komt begin april 2023 het gelijknamige debuutalbum uit.

Hilde Vos is bekend van het duo met Dick Van Altena en de theater tour ‘The Sound of the Blues and Americana’ van Johan Derksen. Met haar album The Fool Of Love sleepte Hilde een ISSA award (Atlanta, USA) in de wacht voor ‘Best European Female Singer’ en in duet met Bennie Jolink en partner Fokke De Jong haalde ze verschillende hitlijsten.

Edwin & Hilde nemen je mee terug in de tijd van o.a Dolly & Kenny, Johnny & June en George & Tammy; country duetten van tijdloze waarde! De geschiedenis van échte muziek van de jaren 40 tot heden. Muziek die je raakt en herkent!

Tijdens deze muzikale reis laten Edwin & Hilde zich begeleiden door een stel ervaren muzikanten met dezelfde liefde voor countrymuziek:
Fokke De Jong (o.a. Normaal, De Kast, King of the World, Johan Derksen): Drums, zang
Paul Verberne (o.a. Tineke Schouten): Basgitaar
Franco Giacoia (o.a. Teresa de Sio en Gino Paoli): Electrische & Akoestische Gitaar, Dobro
Marcel Gerritsen (o.a. Bertolf, Edwin Jongedijk): Pedal Steelgitaar, Mandoline, Banjo, Dobro

Kimmy June wederom bij Heyhoef-Coolvibes!

Country zangeres Kimmy June mocht reeds eerder bij Heyhoef-Coolvibes een support-act verzorgen bij Ruud Hermans en dat beviel dusdanig goed, waardoor we haar wederom gevraagd hebben. Deze keer zal ze dus Hilde Vos vooraf gaan bij de History of Country Duets Show. En het kan natuurlijk haast niet anders dan bij een show met deze titel dat ‘onze’ Kimmy ook een song samen met Hilde zal zingen, net zoals ze dat destijds met Ruud Hermans heeft gedaan.

In het mooie Waalwijk, op de warmste dag van 1994, zag een klein meisje met een krachtige stem en een nog groter hart het levenslicht. Kimmy June (Kim van der Gouw) is een Nederlandse countryzangeres en singer-songwriter. Haar muzikale reis begon op vierjarige leeftijd, toen ze het eerste album ‘World of Hurt’ van Ilse DeLange ontdekte. Vanaf dat moment werd haar liefde voor countrymuziek een onlosmakelijk onderdeel van haar leven.

Haar tienerjaren bracht ze door in Oostenrijk, waar ze zich verder ontwikkelde als gitariste en zangeres. Al snel volgde een reeks zelfgeschreven nummers. De teksten van Kimmy June raken thema’s aan als introspectie, persoonlijke groei, empowerment en emotionele kwetsbaarheid. Haar woorden weerspiegelen vaak innerlijke strijd, zelftwijfel en de zoektocht naar haar identiteit en doelen.

Het is Kimmy June’s missie om de bekende Nashville-sound naar Europa te brengen en het genre de erkenning te geven die het verdient. Ze heeft een gepassioneerde groep gelijkgestemde mensen om zich heen verzameld die vastberaden zijn om countrymuziek te maken die zowel in de studio als op het podium een blijvende indruk zal achterlaten.

In september 2020 bracht Kimmy haar debuutsingle ‘Mellow Lark‘ uit, een song over het omarmen van je onzekere kant(en) en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Geïnspireerd door haar idolen Miranda Lambert, Carrie Underwood, Ilse DeLange, Dolly Parton en The Chicks, werkt Kimmy samen met producer Nick Jongejan en andere singer-songwriters aan haar debuut-EP. Haar nieuwste single ‘Jealous‘ is vanaf nu overal te beluisteren.

Heyhoef-Coolvibes – Zondag 18 februari 2024 – Aanvang 15.30 uur – Zaal open 15.00 uur | Entree € 12,50