Verbraak|Van Bijnen ‘De kleinste Big Band ter wereld’ op de Backyard Veranda

De laatste editie van Backstage Backyard Blues op de  veranda in de Dongevallei is weg gelegd voor twee multi instrumentalisten pur sang! De uitzending van zondag 5 juli zal verzorgd worden door het vermaarde duo Verbraak|Van Bijnen. Ze zijn met z’n tweeën maar brengen een karrevracht aan instrumenten mee die zij bespelen in een complete show. Alle mogelijke blaas-, snaar- en percussie instrumenten worden door Joost Verbraak en Jan van Bijnen uitgestald op de Backyard veranda en kundig bespeeld in hun eigen bijzondere repertoire. Twee singer-songwritende multi-instrumentalisten met ‘roots’ die verwantschap tonen met blues, country en Americana uit het diepe zuiden.

‘Een warmer, charmanter en authentieker optreden zag ik niet eerder’, aldus de Vlaamse auteur Wouter Bulckaert, ‘Een show vol camaraderie, milde zelfspot en ijzersterke songs in een hoogsteigen klankbad, laverend tussen The Band, Calexico en een ‘marching band’ uit New Orleans.’

Naast het begeleiden van artiesten als Freek de Jonge, Claudia de Breij, Paul Haenen, Rob de Nijs en Ralph de Jongh werd het hoog tijd voor Joost Verbraak (sousafoon, trompet en percussie) en Jan van Bijnen (zang, banjo en slidegitaar) om zelf vooraan in de spotlight te staan.  Verbraak | van Bijnen debuteerde in 2016 met ‘2nd Line City’ bij CRS/Continental. In 2018 verscheen ‘Endless Road’, een plaat met louter eigen werk waarna het duo hun eerste theatertournee ondernam. In het seizoen 2020-2021 komt Verbraak | van Bijnen met een nieuwe verrassende theatertour: ‘Down By The Riverside’.

Een meer dan toepasselijk act Zondag 5 juli welke perfect past in de entourage van de Dongevallei in de Reeshof vanaf 17.00 uur te bewonderen in de ‘Backyard-Blues’ uitzending tussen de Schotse Hooglanders via de website van Heyhoef-Backstage. Kijken is gratis en doneren is vrijblijvend via www.heyhoef-backstage.nl . Ook via deze website zijn de reeds eerder opgenomen 7 edities nog terug te kijken via Hey-TV.

Aanvang: 17:00 u. / Doneren is vrijblijvend

Totaal: € -