ARRIVAL als backup band

Extra editie Heyhoef-Muziekfabriek met Backstage Young Talents

Een extra uitdagende editie van de Heyhoef-Muziekfabriek op zondagmiddag 20 november met een uitermate jong karakter. Dat geldt niet alleen voor de ijzersterke begeleidingsband van de middag ‘ARRIVAL’, maar vooral voor de hoofdrolspelers van de middag: de leerlingen van Gitaar- en Pianopraktijk Loon op Zand en een aantal deelnemers van het jongerenproject ‘Backstage-Heroes’ uit de Reeshof

Samensmelting Gitaar- en Pianopraktijk Les met Lamm en Backstage-Heroes

Een complete show deze zondagmiddag waarbij ARRIVAL de taak op zich neemt om de jonge talenten uit zowel Loon op Zand als uit de Reeshof naar een hoog niveau te begeleiden tijdens hun optredens. Jonge gitaristen en pianisten zullen afwisselend met zangers en zangeressen hun ingestudeerde nummers brengen op het podium van Heyhoef-Backstage. Sommigen voor het eerst en anderen die dit al meermaals gedaan hebben zoals bijvoorbeeld op de zondagmiddagen bij de Heyhoef-Muziekfabriek sessies. Onno Kanters van ARRIVAL  en ook meerdere malen te bewonderen bij de muziekfabriek is a.h.w. de artistiek leider van de middag. Zijn band zal de complete show verzorgen met daarbij ook nummers uit hun eigen repertoire. Kortom dit wordt een topmiddag van het allerhoogte niveau a la Idols of The Voice Junior.

ARRIVAL

Bestaat uit vier enthousiaste muzikanten met een brede gezamenlijke passie voor symfonische rock, vocal harmony en poprock. Het repertoire bestaat uit op hoogst nauwkeurige wijze uitgewerkte knallende covers van bands als Kansas, Kayak, Steely Dan, 10cc, Toto, ELO en The Alan Parsons Project. Daarnaast beschikt ARRIVAL over een breed akoestisch repertoire met klassiekers van onder andere Crosby, Stills, Nash & Young, The Eagles en America, waarbij sommige nummers in een verrassend akoestisch arrangement worden gegoten. ARRIVAL bestaat uit Onno Kanters (toetsen/zang), Peter Pastoor (drums/zang), Ron Labordus (bas/zang) en Pieter de Jongh (gitaar). ARRIVAL is een band met een uniek repertoire en geluid die een volledig programma vol klassiekers in elektrische of akoestische uitvoering kan verzorgen. Hun passie voor kwaliteitsmuziek heeft de leden van ARRIVAL bij elkaar gebracht en ervoor gezorgd dat er een band is ontstaan die er naar streeft hun publiek te laten genieten van hun meest dierbare singles van vroeger.

De leerlingen van pianopraktijk Janine en Les met Lamm (www.pianopraktijkjanine.nl en www.lesmetlamm.nl) volgen voornamelijk privélessen. Van jong tot oud komen ze naar de les en spelen ze diverse stijlen. Van beginnersniveau met leuke speelse methodes tot gevorderd waarin ook aandacht wordt besteed aan bijvoorbeeld akkoordenspel.

Van solo repertoire tot mee kunnen spelen met de nieuwste hits. Van klassieke muziek tot klassiekers in de pop/rockmuziek. Maar wat wij als privé docenten dan niet kunnen bieden is het samenspelen met een band.

Dus dan is het geweldig om samen te kunnen werken met een bestaande band en met een stichting die ook veel doet voor jong talent door middel van culturele activiteiten.

In 2019 hebben we voor het eerste samengewerkt met Arrival band met een geweldig optreden waar de leerlingen met plezier aan terug denken. Nu dus weer opnieuw met Arrival band op 20 november in de Heyhoef.

Voornamelijk jonge kinderen en jeugd gaan op piano en gitaar een aantal nummers spelen waar ze eerst zelf aan geoefend hebben in de les. Daarna een repetitiedag met de band met als eindresultaat een spetterend optreden op een echt podium in de Heyhoef!

Backstage-Heroes

Is het nieuwste en vierde project van stichting Backstage-Bridges uit de Reeshof. Maandelijks volgen 12 jongeren praktijk workshops met de bekende muzikanten van de Heyhoef BackUPband, Hans Ligtenberg en Marco van der Velden. Afgewisseld door gastlessen door o.a. vocalcoach Elrieke van Gelderen (Famous Blue Raincoat)  en performancecoach Patricia van Dongen (Lost Insanity).

Deze groep bestaat uit voornamelijk leerlingen van het Beatrix College aangevuld met andere talenten uit de Reeshof, Tilburg en Waspik. Voornamelijk zangers, zangeressen en een rapper. Zij worden klaar gestoomd voor het grote werk op echte muziekpodia. Te beginnen bij de Heyhoef en later ook op andere podia in Brabant.

Mogelijk zal binnenkort met een tweede groep gestart worden waarbij de nadruk zal liggen op leerlingen van het Reeshof College. Belangstellenden voor aanvulling in deze tweede groep kunnen zich melden via info@heyhoef-backstage.nl

Backstage Youg Talents – Zondag 20 november – Aanvang 15.00 uur – Entree: gratis – Kerkenbosplaats 1 – 5043RX Tilburg.

Mede mogelijk gemaakt door:

Reeshof Cultuurt