Beaux Gris Gris (pronounced \ˈbō\ \ˈgrē-(ˌ)grē\ ) & The Apocalypse is een New Orleans georiënteerde Amerikaanse Blues-Folk-Soul band opgericht door de in Louisiana geboren en getogen muzikante Greta Valenti (Well Hung Heart) en de tot de Engelse Blues Hall of Fame toegetrede, Robin Davey (The Hoax, DVL, Well Hung Heart). Gezamenlijk verenigd met blues zwaargewichten Mark Barrett op Drums (The Hoax, DVL), de Ierse-Amerikaanse singer-songwriter Ali Coyle op Bass, pianiste and vocaliste Emma Jonson op Keys en multi-instrumentalist Stephen Mildwater (The Feud) vormen zij de Apocalyptische band. Zwaar geïnspireerd door de muziek van Dr. John, Alain Toussaint, Fats Domino en The Neville Brothers brachten zij hun eerste single ‘Don’t Let The Bastards Drag You Down op de markt en verzorgen zij overal wervelende shows.

Greta Valenti groeide op in het ‘Swampy Louisiana’ als een “tom boy” (vrij vertaald: Wildebras) die er van hield om zich veel te verkleden. Groeide op in arm, maar zeer muzikaal getalenteerde familie, haar opa, een ragtime pianist and her oom en neef jazz muzikanten en blazers. Ze begon te performen, zingen en speelde diverse instrumenten vanaf haar vierde levensjaar. Ze bracht haar hele leven door in theaters door heel de USA. Greta’s geschiedenis staat bol van avontuur en zelf ontwikkeling, van tragedie en hoop. Maar dit verhaal is nog niet over maar nog net het begin! Als ze een jongen was geweest dan zou haar vader (die haar verstootte toen ze 4 jaar was)Beaux Gregory genoemd hebben of vertaald naar Beaux Gris Gris (Beautiful Grey Grey).

Na repetities en proef optredens in de bekende New Orleans venue’s Tipitina en D.B.A in Frenchmenstreet werden zij door de zonen van de Neville Brothers (eigenaren van D.B.A., een zeer aan te bevelen muziekbar als je New Orleans een keer bezoekt) aangespoord om de studio in te duiken. Dat leverde al vrij snel een debuut EP op en daarna dus het complete nieuwe album ‘Love & Murder’. In 2018 en 2019 zijn ze in deze samenstelling al te gast geweest op een aantal locaties in Nederland en hebben daar al diepe indrukken achter gelaten. Mooi om te vermelden is dat onze eigen keyboard maniac Bob Fridzema (KING KING, Elles Bailey, Joanne Shaw Taylor) ook op dit album vertegenwoordigd is.

Greta Valenti – Vocals
Robin Davey – Guitar
Ali Coyle – Bass / Vocals
Emma Jonson – Keys / Vocals
Stephen Mildwater – Multi-Instrument / Vocals
Mark Barrett – Drums

Aanvang 20.30 uur  – Entree € 12,50