Vanaf 2022 zal het muziekpodium Heyhoef-Backstage vanuit stadsdeel de Reeshof mee aansluiten bij de tweede editie van het Better Get Hit Festival. Op de zondagmiddag 16 januari zullen liefst drie topacts te zien zijn die de geest van het Backstage podium uit ademen en tevens perfect passen binnen het profiel van dit Tilburgse muziekfestival.

“Blues, Roots & Soul” zijn de kenmerkende genres die bij Heyhoef-Backstage passen en naadloos aansluiten bij Better Get Hit. Alle op zwarte Afro-Amerikaanse muziekstijlen zijn erg nauw met elkaar verbonden. De basis voor al deze muziekgenres is de blues van waar uit vele verschillende muziekrichtingen ontstonden maar altijd aan elkaar gelinkt waren door hun gedeelde wortels. Dat pas precies in het ‘Backstage’-straatje.

Er is voor deze zondagmiddag een onweerstaanbaar programma samengesteld als perfecte afsluiter van dit driedaagse festival. Een gortdroge bluesact door de Belgische Bluesbones, de rootsy rhythm & soul van Mell & The Vintage Future en de meest begeerde Nederlandse Southern Rock & Jamband rondom meester gitarist Leif de Leeuw.

The Bluesbones 14.00 uur.

The BluesBones zijn een Belgische band met 5 zeer gepassioneerde en ervaren muzikanten, spelen  blues/rock met The BluesBones is een band van 5 gepassioneerde en ervaren muzikanten, die blues/rock spelen met onverminderd gevoel en vaardigheid.

Hun originele nummers variëren van bluesrock over mellow en gevoelige bluesballads, swampy slide tot meer heavy rock. Dit uitgebreide scala aan muziekstijlen heeft de band een bonte fanbase opgeleverd. De band werd opgericht in 2011. Op de Belgian Blues Challenge 2012 werden ze de publiekslieveling. Dezelfde wedstrijd wonnen ze in 2016. Op de EBC 2017 in Horssens werden ze 2e.

​The BluesBones hadden het genoegen om podia te delen, voorprogramma te zijn of te jammen met bands als King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, Guy Forsyth, Laurence Jones, Danny Bryant, The Nimmo Brothers, Jimmy Thackery, Dan Patlansky … …

2020 Live on Stage Nr.1 Blues/Rock Charts Top 50 USA Nr.1 Blues Charts Top 40 UK Nr.4 Power blues list collectif des radio blues France. Their previous albums also reached high positions in charts worldwide

2018 Chasing Shadows -Nr.1 Blues Charts Top 40 (UK) -Nr.14 Blues/Rock Charts Top 50 (USA) 22 weeks in Charts

2017 they competed in the European Blues Challenge in Denmark. Were they reached 2nd place after Kaz Hawkins (UK)

2016 Double Live -Nr.2 Blues Charts Top 40 (UK) -Nr.18 Blues Charts Top 50 (USA) 10 weeks in Charts In

Pauze Acts : verzorgd door de DJ’s van ROOTZ CAFE

Heyhoef-Backstage heeft twee van de meest spraakmakende Tilburgse DJ’s (Rock – Blues – Roots – Americana – Jazz) Hans Nuijten en Martin van Gulik van het bekende ROOTZ CAFE op het programma staan van Better Get Hit zondagmiddag 16 januari.

Deze twee jazzcats en bluesfreaks zijn bereid gevonden om tijdens de changementen van de acts op het podium het publiek te onderhouden met hun smaakvolle en verrassende muziek keuzes. De twee heren zijn totaal verbonden aan de Tilburgse muziekgeschiedenis en hebben hun sporen verdiend in het swingende uitgaansleven van Tilburg. Echte ‘Seks, Drugs en Rock ’n Roll’ nachtbrakers en exploitanten van de bovenste plank. Na deze festival dag zal het publiek met gapende open mond het pand van Heyhoef verlaten, opgetogen en verbaasd door de weergaloze impact wat dit optreden zal opleveren. Ook dit gaat de geschiedenisboeken van Tilburg in! En zeker die van de Reeshof……

Catfish 15:45 uur.

Meervoudig UK en British Blues Award winnaars Catfish heeft een reputatie opgebouwd van een uitstekende live band met een fenomenale frontman in de 24-jarige gitarist/vocalist Matt Long. Long speelt met een echte passie voor de blues. De afgelopen jaren ontvingen ze 8 nominaties in de British Blues Awards, en wonnen ze er één in 2016 en 2018 (Blues Act of the Year) en 2 award in 2020. Hun eerste albums hebben de nummer 1 bereikt in de IBBA Blues Airplay Charts en hun nieuwste nieuwe album ‘Burning Bridges’ werd genomineerd voor album van het jaar en kreeg uitstekende recensies.

Citaten uit de pers

‘Catfish kan met dit indrukwekkende album hun plek aan de top van de Blues-Rock scene alleen maar consolideren’

Blues in Britain Magazine

‘… dit is zoveel meer dan alleen een bluesalbum: je hebt blues, rock, gospel en allerlei andere invloeden die ervoor zorgen dat dit album een ​​must-have in je collectie wordt. Pure klasse.’

Will Carter, Two Finger Media

‘Het sterke geroezemoes dat rond dit nieuwe album de ronde doet en Catfish uitroept als een van de populairste bands van het decennium is niet verkeerd: het schrijven, spelen en pure ballenkracht van deze band is opmerkelijk … Het monumentale ‘Exile ‘ heeft de enorme intensiteit van Metallica op zijn best – traag, gepassioneerd en met een air van gevaar, het is het waard om het album af te sluiten en ik zou denken dat het de komende jaren een podiumkiller zal zijn …

Andy Snipper, Music-News.com

Mell & The Vintage Future 17:30 uur.

Toen twee veteranen in de muziek op het hoogtepunt van hun carrière een aantrekkelijke nieuwkomer met een geweldige stem tegenkwamen was er direct een een perfecte klik. Mell & Vintage Future zijn een Nederlands trio dat ‘rootsy’ rhythm ‘n blues en soul speelt. In haar relatief korte carrière verdiende Mell haar sporen met verschillende televisie optredens.

Haar grote zangtalent trok de aandacht van Vintage Future, een producersduo dat onmiddellijk haar potentie inzag. Nico Brandsen (Hammond orgel/voetbas) is alom bekend voor zijn ‘edgy magic’ op vintage apparatuur. Hij werkte met de grootste Nederlandse artiesten – van Ilse de Lange tot Kane en Jan Akkerman. Ton Dijkman (drums) wordt beschouwd als een van Nederland’s beste muzikanten. Als sessie drummer heeft hij op duizenden platen gespeeld. Hij is al decennia de drummer van Nederlandse superster Marco Borsato.

Mell & Vintage Future kwamen officieel begin 2016 in beeld. Ze begonnen met een geweldige serie singles waaronder ‘Call my name’, ‘Central Station’, ‘Forever’ en ‘Willin’’. Deze songs waren vaak te horen op de Nederlandse radio. In Mei 2019 kwam het debuutalbum uit op cd, vinyl en online (zes miljoen streams and counting…). Als globale referentie, denk Booker T & The MG’s ontmoet Sly & The Family Stone met een sprankel Adele en Janis Joplin. En geloof de ‘hype’…. Dit is echt nieuw en speciaal! Op dit moment (2021) spelen Mell & Vintage Future door het hele land met een overvol programma en werken zij aan hun tweede album. Mell maakte dit jaar ook nog als solozangeres furore in het programma Matthijs draait door’ bij NPO1