Twee Nederlandse bands die beide tot beste bluesband van het jaar zijn benoemd op één avond. The Detonics kregen deze titel in 2016 en mochten afreizen naar de International Blues Challenge in Memphis (halve Finale!!) en in 2018 viel deze eer te beurt aan The Dynamite Blues Band. Twee TOP vertegenwoordigers van de Nederlandse blues dus. Zij gaan een avondvullend programma verzorgen bij Heyhoef-Backstage met een ‘Grand-Finale’ in petto.

DE DYNAMITE BLUES BAND

De Dynamite Blues Band – winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018 – staat voor een explosieve cocktail van Blues, Rhythm & Blues, swing en rock’n’roll; rauw, verfrissend en opwindend tegelijk! Opgericht in februari 2013 en voortgekomen uit de succesvolle blues formatie “Big Blind”. Zij betraden het Heyhoef-Backstage podium al eens in oktober 2016 bij het verschijnen van hun laatste album ‘Kill Me With Your Love’ en lieten toen een verpletterende indruk achter bij het publiek.

De band werd gevraagd voor de populaire talkshow “De Wereld Draait Door” en maakte haar energieke livestatus, met het kenmerkende vette, rauwe bluesgeluid, helemaal waar op diverse festivals als “Ribs & Blues”, “Kwadendamme Blues” en in België op “HookRock” en het “Belgian Rhythm & Blues Festival” in Peer.

Naast de eigen optredens in het clubcircuit en festivals door heel het land, speelde de band in deafgelopen jaren ook supports voor (o.a.) The Hoax, Guy Forsyth, The Fabulous Thunderbirds, T99, DVL en The Paladins. In 2018 wint de band de “Dutch Blues Challenge” waardoor het Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de “International Blues Challenge” in Memphis (USA) en op De Azoren voor de “European Bues Challenge”.

Om de band écht goed te kunnen “ervaren” kun je het beste een spetterend live-optreden bijwonen zoals op zaterdag 19 oktober dus; dan ervaar je de energie en de diversiteit het beste! Vergeet dan alleen niet je dansschoenen en veiligheidsbril mee te nemen, want explosiegevaar ligt op de loer!!

Dynamite Blues Band:
Wesley van Werkhoven – Zang en Bluesharp;
J J van Duijn – Gitaar
Renzo van Leeuwen – Bas
Jan Aandewiel – Drums

DETONICS…A SHOT OF WEST COAST BLUES!

Coming from the Netherlands…it’s “Detonics”!

Zodra Detonics speelt ontstaat de sfeer van prostitutie, illegale casino’s, zelf gestookte whisky en Al Capone. Dat dit bij het grote blues publiek aanslaat blijkt wel uit de dampende optredens in internationale gelegenheden en festivals zoals: BB Kings club Memphis (USA), Moulin Blues, Ribs& Blues, Breda Jazz, Culemborg Blues (Nederland), Swing Wespelaar (België), Santa Maria Blues festival (Azoren), Zyfflich Blues (Duitsland) etc. En nu dus eindelijk voor het eerst op het podium van Heyhoef-Backstage waar zij van plan zijn om de pannen van het dak te gaan spelen. Dat is de uitdaging die deze merendeels uit Brabanders bestaande band aan gaat!

De hoge kwaliteit en verfrissende performance is ook door internationaal gerenommeerde vakjury’s erkend: Detonics heeft in 2016 de Dutch Blues challenge gewonnen en Nederland
vertegenwoordigd op de European Blues Challenge. Daarbij hebben de vijf heren in 2017 zelfs de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis bereikt!

Geïnspireerd door de vroege West Coast blues speelt Detonics vooral Swing en Boogie, maar een uitstapje naar een Rumba of slow blues wordt niet geschuwd. Dit natuurlijk zonder te veel op de West Coast sound in te leveren.

“Detonics” are ready to rock! Het nieuwst album, verschenen najaar 2018, ‘Raise Your Bet’ scoorde meteen heel hoog in de top40 van ‘Most Plyed Albums in the UK’. Meteen op de tweede
plaats! Dat zegt genoeg volgens ons. Zet je schrap voor een wervelende show met op het einde The Grand Finale samen met The Dynamite Blues Band

Kars van Nus – Lead vocals and blues harp
Jeremy Aussems –  Guitar
Raimond de Nijs- Piano and Hammond
Mathijs Roks – Drums
René Leijtens – Upright bass and backing vocal

Aanvang: 20:30 u. / TICKETS: 12,50 EUR