Double Backstage met Erwin Java’s Travel Party & The Cinelli Brothers

Het jaar 2023 wil Heyhoef-Backstage flitsend van start gaan en we trakteren daarom op twee grote topacts op één avond. Met maar liefst Erwin Java en de winnaars van de blueschallenge 2022 in Engeland The Cinelli Brothers pakken we stevig uit en trakteren we het publiek op een onvervalste volle en lange muziekavond van het allerhoogste ‘blues’-gehalte.

Erwin Java’s Travel Party featuring Sean Webster

Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Inmiddels timmert hij al enige tijd aan de weg met zijn Travel Party….

Na het overlijden van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat furore maakte en vier goed ontvangen albums uitbracht, waarna hij in 2017 zijn eerste solo album uitbracht: Keepin It Real. In 2015 en 2017 stond Erwin al met deze band op het podium van Heyhoef-Backstage.

The Cinelli Brothers (UK)

Nog voordat dit viertal eind januari af zal reizen naar Memphis voor deelname aan het International Blues Challenge staan ze dus in Tilburg-Reeshof op de planken

Het project The Cinelli Brothers is ontstaan uit een gemeenschappelijke passie. De gebroeders Marco en Alessandro delen een passie voor Chicago en Texas blues uit de jaren ’60 en ’70.

Denk aan recording studio’s als Chess, Stax en Motown. En artiesen als Otis Redding, Billy Holiday, en Muddy Waters. Dat weet je precies wat voor soort stijl en genre je mag verwachten van The Cinelli Brothers. De twee broers zijn een explosief team! Ze worden op het podium vergezeld door Tom Julian-Jones op harmonica, gitaar en zang en Stephen Giry op bas, gitaar en zang.

Hun debuutalbum ‘Babe Please Set Your Alarm’ werd opgenomen in de legendarische Soup Studio in Londen met volledig live en analoge opnames en klonk daardoor ook opmerkelijk warm en verrassend goed. De release van hun tweede album ‘Villa Jukejoint’ leverde een batterij aan 5* reviews op in de Engelse pers en het release concert in de legendarische Londense 100club was binnen no time uitverkocht. Sindsdien gaat het razendsnel met deze band en zit hun agenda bommetje vol. Maar gelukkig konden ze nog een plaatsje vrij maken voor Heyhoef-Backstage en kijken we naar uit naar deze potentiële internationale topact. Wees niet verrast als je hun bijzondere uitvoeringen van Aretha Franklin’s ‘Chain of Fools’ – Willie Dixons ‘Back Door Man’ of ‘Kiss’van Prince voorbij hoort komen. Hun interpretaties hoor je nergens anders….


Aanvang 20.00 uur, zaal open: 19:30 uur / Tickets € 25,00 (tm 31 december 2022 €20,00)