Dit is het uitgestelde concert van 20 juni 2020. Gekochte kaartjes kunnen voor deze nieuwe datum gewoon gebruikt worden.

Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards. Na de dood van zanger Harry ‘Cuby’ Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter-)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Met King of the World heeft Erwin al twee keer opgetreden bij Heyhoef-Backstage.

December 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blueshistorie, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen. Naar aanleiding van dit album ontstond er vraag naar live-optredens waarop Java besloot “ Erwin Java & band “ te formeren met musici die ook op het album te horen zijn: Bas Mulder (keyboards), Guus Strijbosch (bas) en Marcel Wolthof (drums/backingvocals).

“Erwin Java & band ” is her en der al te zien/horen geweest aangevuld met wisselende vocalisten. Voor deze gelegenheid is zanger Phil Bee aangetrokken. Phil heeft eerder samengewerkt met grootheden als Steve Lukather, Jan Akkerman, Noel Redding,

Hans Dulfer en Ana Popovic. Door de Dutch Blues Foundation werd hij uitgeroepen tot “beste vocalist 2015”. Ook Phil heeft al twee keer het podium van Heyhoef-Backstage betreden met veel succes en zijn eigen band Freedom.

Quote: “ Hoewel Java’s fans qua snarenvirtuositeit niks te kort zullen komen stelt hij zich zoals altijd bescheiden op. In dienst van het liedje….zoals het een integer artiest betaamt ” (Heaven).

Voorprogramma: BlueSox, een pittige pot frisse blues!

BlueSox speelt blues, doorspekt met rhythm & blues: frisse, swingende nummers, geen platgetreden paden. De band speelt gewoon een pittige pot frisse blues. BlueSox brengt opvallend sterke eigen nummers en deze matchen verrassend goed met interpretaties van ander bluesgeoriënteerd werk. Het repertoire zit vol verrassingen.

De band bestaat al ruim 25 jaar en slaagt er steeds weer in om genoeg gigs binnen te halen op allerlei locaties, van cafés, clubs tot festivals. BlueSox heeft al heel wat blueskilometers op de teller. BlueSox bestaat uit gitarist/zanger Cor Paridaans, die tekent voor de eigen nummers, mondharmonicavirtuoos/zanger Ruurd ‘Skinny Dog’ van der Vegt, drummer Hanz ‘Shuffle Junkie’ Aarts en bassist Peter Zerner die verantwoordelijk zijn voor een flinke portie techniek, power en dynamiek. Cor Paridaans vertelt: ‘Ruurd en ik zijn de jongens van het eerste uur. Ik heb de band in 1994 opgericht. Met de komst van drummer Hanz (2011) en bassist Peter (Zerner) (2014) klinken we dynamischer dan ooit.’

De band laat zich niet graag in een blueshokje stoppen. ‘En dat zou ook jammer zijn’, legt gitarist Cor Paridaans uit. ‘We hebben alle vier een andere muzikale achtergrond met blues als gedeelde passie en daar danken we onze speciale sound aan. En die slaat aan in blueskringen. We klinken gewoon anders dan de standaard bluesband.’ Ruurd van der Vegt vult aan: ‘En natuurlijk hebben we ook onze favoriete bluesartiesten. We spelen graag nummers van The Fabulous Thunderbirds en van een van mijn harmonicahelden, Gary Primich.

Een greep uit een van de vele positieve recensies van een optreden geeft heel goed weer wat er zo bijzonder is aan BlueSox.

‘Doorgewinterde artiesten zijn het die werkelijk bluessongs nieuw leven inblazen. En daardoor is de band absoluut uniek in de Nederlandse bluesscene

Vaak spits je je oren om er achter te komen van ‘oh, zo kan het ook’. Dat is ook wat deze muzikanten willen laten horen: rasechte blues, maar dan net even anders.’

Aanvang: 20:30 u. / TICKETS: 12,50 EUR