MASSADA!

Donderdag 21 mei (Hemelvaartdag) om 19.00 uur bij Bosvreugd.

Festival Alegria heeft de hulp ingeroepen bij het boeken van een van Nederlands meest aansprekende Nederpop bands Massada. Deze Molukse band heeft een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekscene.

Oprichter Johnny Manuhutu legde in de 70er jaren de basis van deze band die destijds volle zalen en festivals trok. Zij verzamelden toen een grote schare vaste fans die nu nog steeds fanatieke volgers zijn. Massada is voor een belangrijk deel bepalend geweest voor de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland. Massada was pionier/ trendsetter en grossier op het gebied van gebruik van uitgebreide percussie instrumentarium binnen een band of groepsgebeuren en hun muziekstijl veel navolging verkrijgt van bands binnen Nederland.

Percussionist Nippy Noya maakte o.a. deel uit van de befaamde percussionisten line-up die in de loop der jaren door Massada naar voren zijn gebracht. Door hun spectaculaire optredens oa op Pinkpop en de lovende kritieken in delen van Europa en Azië (oa. Int. Java Jazz festival) maakte de band hun live reputatie waar. De muziek wordt door de groep zelf als Latin Rock / Percussion Rock betiteld.

Massada speelt uitsluitend eigen composities:

Wat zij brengen is geen kopie van buitenlandse voorgangers maar de muziek is gebaseerd op de Molukse moedercultuur en een combinatie van Westerse muziekinstrumenten, techniek, Zuid-Amerikaanse ritmes en oosters temperament. Massada heeft tevens muzikale erkenning verkregen door het uitbrengen van 7 albums/LP’s en onlangs de dubbel cd/dvd M40years Baronda live.

– Astaganaga – Pukul Tifa – Pusaka – Massada Live – Baru – Massada 25 Years Live dvd – M40years Baronda Live dubbel cd/dvd – De Golden Years of Dutch Music – Universal

BARONDA’
Begin maart 2018 werd in het kader van 40 jaar Massada de officiële release van de nieuwe M40 years live cd/dvd met de titel Baronda waarin alle grote Massada hits te horen zijn- op swingende wijze gelanceerd.

Musici:

  • Johnny Manuhutu – leadvocals
  • Rudy de Queljoe – guitar
  • Jopie Manuhutu – timbales
  • Jan Jermias – guitar
  • James Sabandar – bass
  • Freddy Anindjola – keys
  • Daniël Bloem-Beretty – conga’s
  • Nippy Noya – percussions
  • Alvin Manuhuwa – Drums

https://www.stichtingalegria.com/