Heyhoef-Backstage – Copperhead County
Nederlands trots van de Southern Rock!

Copperhead County is als een van de weinige bands in Nederland volledig toegewijd aan Southern Rock. Geïnspireerd door illustere voorgangers als Blackberry Smoke, The Outlaws en (vele) anderen brengen de zes gepassioneerde muzikanten hun ‘footstamping and beer raise tunes’ door heel Europa. Soulvolle en meeslepende Southern Rock die de luisteraar zal onderdompelen in de authentieke en karakteristieke sfeer van het zuiden.

Het klinkt, voelt en ziet eruit als southern rock, daarom is Copperhead County – ondanks zijn Nederlandse oorsprong – pure Southern Rock. De rauwe stem en empathische teksten over het dagelijks leven van zanger Corvin Silvester vormen samen met het kenmerkende countrygeluid van Robert van Voorden (gitaar), het herkenbare Hammondgeluid van Jordy Duitscher (toetsen) en de soulvolle en harmonieuze backing vocals van Marja Boender de ziel van de band. Alex Stolwijk (drums) en Johan van Dijk (bas) zorgen voor de hartslag. Samen hebben ze de gezamenlijke ambitie om hun liefde voor Southern Rock te delen met Nederland en de rest van Europa.

Copperhead County bracht eerder de EP ‘Enjoy the ride’ (2019) en debuutalbum ‘Brothers’ (2020) uit. De band toerde door grote delen van Europa, van Duitsland tot Slowakije en van Nederland tot Oostenrijk. En nu is er ‘Homebound’ (2022), het tweede album van de band. Gevuld met tien klassiekers die je gegarandeerd doen dromen van het zuiden. Voor het mixen en produceren werkte de band samen met de internationaal bekende Matt Wallace, die bekend is van zijn werk met Faith No More, R.E.M., Maroon 5, Blackberry Smoke en (vele) anderen. Copperhead County is er klaar voor, laten we wat Southern Rock spelen!

 

 

Voor de tweede keer bij Heyhoef-Backstage

Zak Perry and The Beautiful Things met Brabantse input.

In maart 2019 stond de Texaan Zak Perry al op het podium bij Heyhoef-Backstage als support act van Susan Santos(SP). Tilburger Gerben Koolen mocht toen als bassist een gastrolletje spelen. Inmiddels is Gerben tijdens Europese tours van Zak Perry een vast bandlid geworden en speelde hij ook in maart van dit jaar mee met Zak in zijn thuisbasis Galveston, Texas USA. Een andere bekende Brabander zal deze keer ook aansluiten bij de band; Ralph Schraven uit Goirle ook wel bekend als leadgitarist van de band Grammylou.

Zak Perry is een Texaanse auteur, componist, gitarist en artiest. Je krijgt koude rillingen van de stem van Zak. De man heeft een zekere uitstraling en gevoel van blues uit. Zijn muziek omvat een breed scala aan muzikale genres. Zak Perry And The Beautiful Things verwijst via Gov t Mule en Neil Young naar de Allman Brothers in het hart van een puur Amerikaans geluid. Zijn composities en zijn onthullende interpretatie van deze Texaanse muziek zijn verankerd in een nauwkeurig instrumentarium en ritmes. Met een internationale line-up achter zich, Zak op zang en slaggitaar, belicht Julien Mahieux (Frankrijk) met een zeer melodieus geluid perfect tweede gitarist Ralph Schraven (NL) met vurige riffs en Gerben Koolen (NL) die de bas bespeeld. Zak Perry And The Beautiful Things brachten in 2022 hun 13e album “Waking up the vultures”  uit. De groep toerde door Frankrijk en door Europa van België tot Duitsland via Nederland. De 12 nummers van Waking up the Vultures nemen je mee op reis door de zuidelijke bluesrock. Zak Perry And The Beautiful staat klaar om het podium van Heyhof-Backstage te bespringen.

Erg tof dat dit gezelschap de avond mag openen voordat de beste Nederlandse Southern Rock band Copperhead County los zal gaan. De zaal is dan gegarandeerd al goed opgewarmd door Zak Perry & The Beautiful Things.

Aanvang 20.30 uur – Zaal open 20.00 uur – Entree € 12,50