Gumbo Kings

Verrassende nieuwe jonge Nederlandse act die voor het eerst het podium van Heyhoef-Backstage zullen bespelen om ons in een New-Orleans sfeer te dompelen. En dan niet de toeristische Bourbonstreet, maar vooral de zompige Frenchmenstreet sfeer waar het jonge talent tot ontplooiing komt. De invloeden van Dr. John en Tony Joe White zijn overduidelijk terug te horen in de muziek van dit jonge viertal.

Een vijf-koppige alligator die uit de Nederlandse moerasdelta komt gekropen.Zeer strak in het pak gestoken ook nog eens. Deze jonge muzikanten hebben een moderne en helemaal een eigen kijk op hun geliefde Soul & Rhythm ’n Blues. De liveshow van Gumbo Kings brengt je een chique nachtclub binnen, waar het feestje langzaam tot het absolute kookpunt wordt gebracht.

Deze jongens zijn dan ook onvervalste romantici. Kijk alleen wel uit voor de scherpe tandjes. Sinds de oprichting werkt de band door kilometers aan podium te vreten gestaag aan een groeiende schare fans. In 2019 was Gumbo Kings de meest geboekte band van Popronde. In 2020 stond de band op het NPO Soul & Jazz podium op Noorderslag.

Met de nieuwe plaat ‘In The Dark’ komt Gumbo Kings met het meest persoonlijke statement tot nu toe. Het album is donkerder dan het eerdere werk, met thema’s als eenzaamheid en verlangen. En ook nog eens op gedurfde wijze geproduceerd door Paul Willemsen (Michelle David & the TrueTones).

 

Stef Paglia pakte voor het eerst een gitaar toen hij pas 12 jaar oud was. Zijn vader bracht hem in contact met de blues via gitaarvirtuoos Stevie Ray Vaughan. Hij ving meteen de blueskoorts die de artiest heeft gevormd die hij nu is. Stef maakt deel uit van twee succesvolle Europese toerende bands, The BluesBones (winnaar Belgian Blues Challenge 2016) en Kaz Hawkins (winnaar van de European Blues Challenge 2017). Hij heeft ook podia gedeeld met top internationale artiesten als: Laurence Jones, Danny Bryant en de Nimmo Brothers. Zijn invloeden omvatten een breed scala aan muzikale genres, van bluesrock tot soul, klassiek ritme en blues tot Americana. Stef creëert zijn eigen stijl door eerlijke elementen uit de blues, teksten met diepzinnige en hartverscheurende boodschappen, die een bijzondere interactie creëren tussen het muzikantentrio van Stef. Met Geert Schurmans op bas en Sven Bloemen op drums, het in 2017 opgerichte Stef Paglia Trio creëert een strakke energieke sfeer waarin hij optreedt voor uitverkochte zalen in heel België en Nederland. In 2019 bracht hij zijn debuutalbum ‘Never Forget’, opgenomen in de UK en momenteel werkt hij aan zijn vervolg album.

Reviews: BluesBlast Magazine (USA) “Stef Paglia contributes tasty slide guitar solo’s” Paris-Move and Blues Magazine: Patrick Dlongville (FR) “Kaz Hawkins guitarist stands out on her 2020 album ‘Memories Of’,” Keys and Chords (BE) “You can hear it already in this early stage: this young fellow has bright future ahead.” Rootstime (BE) “Stef Paglia has proven already in the past that his made of the right stuff to become a great guitar player, as well in the blues as in the rock scene. Even as a singer he looks very promising. We are sure we will hear a lot more from him in the near future.” Line up Guitar/vocals: Stef Paglia Bass: Geert Schurmans Drums: Sven Bloemen Website www.stefpaglia.com

 

Zaterdag 15 april – aanvang 20.30 uur – zaal open 20.00 uur – Entree € 12,50