BRING BACK THE TIME TOUR door HENRIK FREISCHLADER!!

Henrik Freischlader wil graag terugkeren naar de club- en festivalpodia met een nieuwe band en een nieuw studioalbum. Henrik is een gevestigde naam in het Europese clubcircuit, heeft de reputatie van een ongekend boeiende live-act en bespeeld al jaren de grote festivals als headliner. Als studiomuzikant is hij een multi-instrumentalist en alleskunner. Bespeeld zowat alle instrumenten op zijn laatste album Recorded by Martin Meinschäfer II” helemaal zelf. Behalve de orgelpartijen die door Moritz Fuhrhop worden gespeeld. Die zal dan ook deel uitmaken van de band bij Heyhoef-Backstage zaterdag 17 juni.

Fotocredits: Nineke Loedeman.

De fans kunnen zich verheugen op een super intensief concert, waarbij de muziek inhaalt wat de afgelopen jaren is gemist. Het wordt weer rocken en ‘bluezen’ en natuurlijk wat luider dan op internet. Het klassieke bluesrock kwartet bestaat uit drums, bas, Hammond-orgel, gitaar en zang en we kunnen ons verheugen op oude bekenden. Naast de nieuwe nummers kun je na zo’n lange pauze ook favoriete stukken wensen. We kijken uit naar jullie allemaal!

  • Henrik Freischlader – zang en gitaar
  • Hardy Fischötter – drums
  • Armin Alic – bas
  • Moritz Fuhrhop – Hammond-orgel

MERYN BEVELANDER BAND voor de derde maal bij Heyhoef-Backstage

Het voorprogramma zal verzorgd worden door het trio van Meryn Bevelander, die we nog kennen toen hij als 14 jarige jongen met zijn broers het podium bij Heyhoef-Backstage voor het eerst betrad in 2017. Hij speelde hij ook op vele festivals waaronder Culemborg Blues, Rosblues, Kwadendamme, Texel Blues en in België op het prestigieuze Delirium Blues. Hij won al in 2015!, als 11-jarige, de publieksprijs tijdens de Sena Young Talent Guitar Awards en speelde hij samen met Douwe Bob in de Groningse Oosterpoort.

Inmiddels geschoold op het Codarts conservatorium, een rockband opgericht Sonic Whip waarvan hij de bandleider is. Meryn heeft een enorme focus op muziek en dat is voor de ambitieuze gitarist en zanger vanzelfsprekend. “Muziek is voor mij alles, ik zou niet weten wat ik zou moeten doen als er geen muziek was. Ik voel me pas echt thuis als ik op het podium sta en aan het spelen ben.” Meryn stond vorig jaar in de top 10 van het muziektijdschrift ‘Gitarist’ als beste Benelux gitarist. Het zal ons niet verbazen als hij deze avond ook nog een keer het podium mag betreden naast zijn grote held Henrik Freischlader!!

Aanvang 20.30 uur – zaal open 20.00 uur – Tickets € 15,- via de website – aan de dagkassa € 18,-