Southern Rock sensatie Robert Jon & The Wreck bij Heyhoef-Backstage !!

Voor 2023 lanceren we de absolute topper van de Southern Rock van de laatste jaren ‘Robert Jon & The Wreck’. Deze zuid-Californische band behoort inmiddels tot de meest aanprekende acts in dit genre. De combinatie van de soulvolle stem van Robert Jon Burrison en de heerlijke scheurende gitren van Henry James klinken op hun albums meer dan overtuigend. In West-Europa hebben de mannen inmiddels een live-reputatie opgebouwd waar je ‘U’ tegen zegt. Dit kan wel eens al heel vroeg in 2023 het meest sensationele concert bij Heyhoef-Backstage worden!

Robert Jon & The Wreck is als het ware een soort combinatie van Lynyrd Skynyrd, Allman Brothers, Nathaniel Rateliff in een soulvolle blues gumbo. Inmiddels toert de band de hele wereld over en zijn er zelfs gigs vastgelegd in Australië en Japan. Tja dan kan Heyhoef-Backstage natuurlijk niet ontbreken.

Robert Jon Burrison (zang/gitaar), Andrew Espantman (drums/achtergrondzang), Steve Maggiora (toetsen/achtergrondzang), Nick Phakpiseth (bas) hebben het publiek over de hele wereld enthousiast gemaakt met hun stijgende gitaarleads, boogiegrooves, rijke vocale harmonieën en aantoonbaar perfecte deuntjes.

Als extra aanvulling op het concert door Robert Jon & The Wreck zullen de twee leiders van Bywater Call, Meghan Parnell & Dave Barnes als duo het voorprogramma vormen en zullen zij mogelijk tijdens het hoofdprogramma Robert Jon & The Wreck ook nog ondersteunen in een aantal nummers. De samenwerking met deze Canadese muzikanten en de Amerikaanse selectie van Robert Jon is in Nederland ontstaan vorig jaar tijdens het Moulin Blues Festival waar beide bands toen achter elkaar moesten optreden. Daar is een muzikale vriendschap ontstaan en tevens afgesproken dat Meg & Dave op de volgende tour door Europa als supportact mee zullen gaan doen. Wij kennen Bywater Call al heer erg goed van hun optreden bij Heyhoef-Backstage van zaterdag 21 mei. Dus nu extra gaaf om deze twee nu weer te mogen begroeten op ons podium.

Aanvang 20.30 uur – zaal open 20.00 uur – Tickets € 17,-