Indie Folk Rock met AWASH bij Heyhoef-Coolvibes!

Onze ‘Heyhoef-Coolvibes’ seated concerts kent altijd een intieme ambiance met semi-akoestische muziek. Speciaal daarbinnen passend heeft de Brabantse Indie-Pop band ook en show voorbereid die perfect aansluit bij dit format. Er zal een akoestische presentatie van hun nieuwste album ‘To where the river starts’ gepresenteerd worden, naast vele andere nummers uit hun repertoire. Dit zal voor deze middag extra cachet geven aan dit ‘Coolvibes’ concert!

De Brabantse band Awash maakt indie pop, rock. Boeiend in zowel klein als het groot, lyrisch, breekbaar en vol overgave. Meer dan 300 optredens, waaronder voorprogramma van James Wash van Starsailor, diverse radio-optredens (Nachtegiel en Ekdom in de nacht bij 3FM), festivals nationaal/internationaal en een tour door Engeland.

Geen hippe hype, maar een gedreven marathon. Niet poppy genoeg, geen echte rock? Wel een sound waarin de jaren 80 & 90 te horen is met vergeten gitaarsolo’s, fretloze bas, orgel en de strot van de zanger die doet denken aan je cd’s van vroeger, dit terwijl het toch eigentijds blijft voelen.

Toch is er iets veranderd. Door eindelijk een kant van zichzelf te openbaren, die te lang verscholen is geweest, voelt het nieuwe album ‘To where the river starts’ als een debuut. Voor een aantal nummers op dit album is samengewerkt met de Amerikaanse producer Warren Hueart (Aerosmith, the Fray, Ramones).

“Met de geweldige stem van Geert van der Burg die overtuigend doet denken aan bijvoorbeeld een Eddie Vedder (Pearl Jam) en aangevuld met nog een viertal zeer getalenteerde muzikanten” (3voor 12 ZH).

Bandleden: Geert van der Burg: Zang /gitaar – Maarten Ligtenberg: Gitaar – Peter Süoss`: Basgitaar / backing vocals – Bertwin Avezaath: Drums – Maarten de Raad: Toetsen / backing vocals

“Awash is misschien wel een van de meest beloftevolle acts van het Zuiden” (West-point).

“Poprock ano nu met de juiste ingrediënten om er een perfecte saus van te maken. Overtuigende vocalen, goeie instrumentalisten. Gedoseerd opgenomen en gearrangeerd en ze maken dit live gewoon waar, zoals het hoort” Waiting words (LiveXS)

“Met de geweldige stem van Geert van der Burg die overtuigend doet denken aan bijvoorbeeld een Eddie Vedder (Pearl Jam) en aangevuld met nog een viertal zeer getalenteerde muzikanten” (3voor 12 ZH).

“Deze band is het zuiverst van alle bands (10) deze avond. De lage stem van Geert van der Burg vult de zaal en vrijwel iedereen kijkt dromerig voor zich uit en laat zich meevoeren op de muziek. Vol gevoel brengt de band nummer na nummer” (3voor12 NB)

“Awash, een band die niet onderdoet voor bijvoorbeeld Racoon” (Bredavandaag.nl)

“Vijftal klinkt gedreven in de uitgekiende arrangementen. De stem van Geert van der Burg hoort bij deze muziek. In de vier stukken zingt hij met hartverscheurende emotie maar ook subtielere menselijke stemmingen worden treffend gezongen en geraakt” (Vakbond musici en Acteurs 2015)

Rob Stenders :     “Awash klinkt als Racoon Plus!” 3fm

Michiel Veenstra:  “Deze band is dik in orde!” 3fm

Kees Baars: “Uitermate fijne gitaarmuziek”  Countdown cafe

Heyhoef-Coolvibes – Aanvang 15.30 uur – zaal open 15.00 uur – Entree € 10,=