Dieter van der Westen Band.

Roots met een scherp Reeshof randje!

Het Coolvibes concert van zondag 15 oktober heeft met de Dieter van der Westen Band een behoorlijk ‘reeshof – gehalte’ doordat Dieter en zijn broer Eric (op contrabas) hun jeugd hebben doorgebracht toen Reeshof nog geen groot stadsdeel van Tilburg was. Daar hebben zij wel hun eerste muzikale inspiratie opgedaan wat vervolgens tot bloemrijke carrières is uitgegroeid. Eric is internationaal zeer gerespecteerde jazz musicus en Dieter heeft een voorname positie bereikt in de Nederlandse americana en country scene verworven. Dat deze band dus eindelijk eens een keer de Heyhoef aandoet voor een concert werd hoog tijd!

Na het jubelend ontvangen debuutalbum Me and You (2018) heeft de Dieter van der Westen band zich ontwikkeld tot een solide veelzijdige Americana, folk en alt-country act in de Nederlandse live scene. In de luwte van de coronaperiode nemen ze hun nieuwe album Honesty of the Hopeful op. Groovy Amerikaanse uptempo folkritmes worden afgewisseld met trage Tom Waits-achtige ballads en folk-soulachtige songs. Het album is aan elkaar gevlochten door authenticiteit, eerlijkheid en hoop van de makers dat het allemaal weer de goed kant op gaat met deze wereld.

Reviews:
 Bluestown music: “Honesty Of The Hopeful is een prachtig album. Een absolute aanrader
★ Written in Music “genuanceerde combinatie van folk en andere americana, voortgestuwd door een dynamische uit de wereldmuziek afkomstige ritmiek
★ Rootsville: “en zo ondervinden we hoe mooi muziek kan klinken.”
 Lust for life magazine: “12 aanstekelijke op Amerikaanse leest geschoeide liedjes met een positieve ondertoon, ook nu is Dieters doorleefde stemgeluid weer de sterke troef “
★ Damusic: “We kunnen alleen maar zeggen dat dit album zonder blozen de oceaan mag oversteken.”

Claudy is een singer-songwriter in hart en nieren, afkomstig uit Tilburg. Ze schrijft Nederlandstalige, catchy popliedjes met optimistische boodschappen. De teksten komen recht uit haar hart. Dit is zeer kenmerkend in combinatie met haar Brabants accent.

Als aanstormend talent heeft Claudy begin 2019, op radio 2 auditie gedaan voor het liedje ‘Hier En Nu’ van Nick en Simon en heeft ze een bijdrage mogen leveren aan dit mooie resultaat. Daarbij mocht Claudy in de zomer van 2022 op het mainstage het festival ‘Festiek Etiek’ openen, zong in de voorstelling ‘We Lusse Ze Gruun’ in de concertzaal van Theaters Tilburg met o.a. Nol Havens én was zij te bewonderen op het Bevrijdingsfestival in Den Bosch, Elastiek Muziek en de regionale finale van Popsport, dat zij immers won. Bovendien heeft ze historie geschreven door als eerste in Nederland in een machinekamer te spelen (Sleepboot Elko aan de Piushaven in Tilburg).

Claudy heeft in 2012-2013 de vooropleiding van de Rockacademie afgerond. In 2020 is Claudy jurylid bij de kunstbende en heeft een muzikaal traject gevolgd binnen Theaters Tilburg en dit met een eigen samengestelde (uitverkochte) show, in de studiozaal, afgesloten. Verder heeft Claudy als ongekend talent op o.a. radio Veronica, radio NPO2 bij Giel Beelen en Omroep Brabant, gespeeld.

Aanvang 15.30 uur – Zaal open 15.00 uur – Entree € 10,=