Elsa Birgitta Bekman neemt je mee in haar idyllische wereld.

‘Van Podiumbeest naar Balladfeest’.

Vaste bezoekers van Heyhoef-Backstage kennen haar nog als leadzangeres van The Tibbs, maar Elsa Birgitta Bekman is inmiddels een geheel andere weg ingeslagen. Een solocarriere als singersongwriter met folky balladepop en avant garde pop. Met veel gevoel voor nostalgie en mooie landschappen produceert ze haar spraakmakende zelfgeregisseerde video’s. Haar album Once In My Life (V2) verschijnt op 1 mei en zondag 31 mei treed ze op met haar kwartet bij Heyhoef-Coolvibes.

Elsa heeft inmiddels prachtige singles die viral gaan; o.a. Desire Lines, Once in My Life, All Bout Love.

Veelzijdigheid is Elsa’s handelsmerk. ‘Ik hou van afwisseling, ik wil gewoon meer dingen tegelijk kunnen doen.’ Daarom ook bedenkt en regisseert ze zelf haar video’s.

In haar tijd bij soulband The Tibbs, waarmee ze een album opnam en twee optredens bij Heyhoef=Backstaeg, heeft Elsa al een publiek opgebouwd. Een deel daarvan heeft haar gevolgd naar haar solocarrière. ‘Er zijn er natuurlijk ook een paar afgehaakt. En er is nieuw publiek bijgekomen. Dít is de muziek die ik wil maken. Waar die band zich heel erg op ritme en groove oriënteerde, richt ik me liever op de melodie.’

Zondag 31 mei – Heyhoef-Coolvibes – Aanvang 15.00 uur – Entree 7,50