Guy Verlinde voor de derde keer in Heyhoef.

Met zijn ‘Artisans of Solace’ bij Heyhoef-Coolvibes, zondag 12 februari 2023.

Als we eens even terugblikken in de geschiedenis dan zien we dat in december 2014 Guy Verlinde als ‘Lightnin’Guy’ al op het podium stond bij Heyhoef-Backstage en later in januari 2020 als duo met mondharpist Olivier van de Bauwede. Nu komt Guy met zijn formatie The Artisans of Solace een show geven bij onze zondagmiddag luisterconcerten Coolvibes.

Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde (GENT/AARTRIJKE) de Belgische blues & rootsscene. Hij toerde non-stop door Europa, nam 14 albums op in 13 jaar en speelde in tal van prestigieuze clubs en op internationale festivals, waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck … De afgelopen jaren tourde hij in een kleine bezetting met de akoestische luistersongs van zijn album “All Is Forgiven” en liet zien dat hij naast de blues ook thuis is in de Americana en het Singer-Songwriter genre.

STANDING IN THE LIGHT OF A BRAND NEW DAY

Zijn laatste studio album is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie met positieve nummers over hoop en vooruitgaan in het leven. Staand in het licht van een gloednieuwe dag, krijg je telkens weer een nieuwe kans om het verschil te maken. Zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd, maar aangezien dit album meer gearrangeerd is, voelde hij de behoefte om extra muzikanten uit te nodigen om deze nummers live te spelen. Luister op Spotify naar het album: https://open.spotify.com/album/7D4gKqSoShnGuWMRbyvfkz?si=6Ed2sZRTQ2ifxZczcRXWfQ THE

ARTISANS OF SOLACE

The Artisans of Solace zijn een schare topmuzikanten waarmee hij in het verleden veel muzikale kilometers aflegde. De ritmesectie bestaat uit contrabassist René Stock, één van de meest ervaren en gewaardeerde muzikanten uit Wallonië en Benoit Maddens, die ook in Guy’s vorige band “The Mighty Gators” de drums voor zijn rekening nam. Daarnaast vormen de twee jonge multi-instrumentalisten Tom Eylenbosch (piano & banjo) en Olivier Vander Bauwede (harmonica & elektrische gitaar), die meesters zijn in het kleuren met klank, het muzikale sluitstuk van de band. Samen brengen zij een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding … maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met verhalende songs die naar de keel grijpen, troosten en moed geven. Je hoort hun unieke sound op het live album “Live At Minard” dat verschijnt in september 2022.

LINE-UP – Guy Verlinde: zang & akoestische & resonator gitaar – René Stock: contrabas – Benoit Maddens: drums & percussie – Tom Eylenbosch: keyboards & banjo – Olivier Vander Bauwede: mondharmonica & elektrische gitaar

 

 

Lokale muziekhelden uit het Hart van Brabant ROBERT SMITS & JACQUES MEES

Robert Smith, zoals hij zich pleegt te noemen, is zanger en mondharpspeler, Goirlenaar van geboorte, die zijn sporen in de blues-wereld al vele malen heeft verdiend.

Niet iedereen kan bijv. zeggen dat hij ooit in zijn jonge jaren gejamd heeft met Janis Joplin.

Tijdens de periode dat hij de grote zeeën bevoer, hoorde hij ergens in een plaats aan de Golf van Mexico Willie Foster spelen. Dit optreden gaf hem de drive om ook te gaan spelen en zie het resultaat.

De blues die gespeeld wordt, is de zgn. “old skool Chicago Blues”. De kracht van deze blues ligt in de improvisatie. Vandaar de hang naar deze soort blues, “the real blues”.

Muziek moet met gevoel worden gemaakt en hoeft niet moeilijk te zijn.

Het geheim van de “Smith”: niet hard maar vet !

Het laatste half jaar is er contact tussen Robert en Jacques Mees, ook een Brabander van geboorte,

Jacques wordt vaak de Nederlandse Bob Dylan genoemd.

Hij heeft de hele wereld afgereisd en in clubs, honky tonk bars en festivals opgetreden en ook is hij een graag geziene gast in radioshows. Met name in Amerika en Canada heeft hij verschillende awards gewonnen als Bob Dylan Tribute Artiest.

Jacques is, zoals ze dat noemen een Americana singer-songwriter, met behoorlijk wat cd albums op zijn naam. Hij schrijft veel eigen songs maar is altiid een verzamelaar geweest van repertoire van zijn mentors en helden zoals Woody Guthrie, Townes van Zandt, en vele andere uit de blues, folk en country wereld.

Deze twee rasartiesten brengen samen vrolijke en droevige blues maar ook country en folk met een flinke dosis humor. Een hele fijne opwarmer dus voordat Guy Verlinde & The Artisans of Solace deze muziekmiddag voortzetten.

Aanvang 15:30 uur, Zaal open: 15:00 uur / Entree: € 10,00