Seventies her belevenis met Matthews Southern Comfort

THE WOODSTOCK TOUR

Een heel bijzonder Heyhoef-Coolvibes concert op tweede paasdag met een band opgebouwd rondom de Britse muziek legende Iain Matthews, 4 jaar lang bandleider van de bekende Fairport Convention waarna hij zijn eigen band Southern Comfort oprichtte.

Matthews Southern Comfort kende in 1970 wereldwijd succes met een song van Joni Mitchell over een festival dat plaatsvond in 1969: Woodstock. Op een boerenland vlakbij het plaatsje Woodstock in upstate New York. Drie dagen van Peace and Love. Een half miljoen mensen kwamen eropaf. Veel meer dan men had verwacht. Vanwege de nummer 1 hit is de naam van Matthews Southern Comfort voor altijd verbonden aan het Woodstock Festival. Het vorige album van de band ‘The New Mine’ kon niet op een ongelukkiger moment uitgebracht worden, vlak voor de grote pandemie. Of zoals frontman Iain Matthews het zegt; ‘The album had escaped.’ Door de pandemie glipte het uit handen. De band moest daar even van herstellen. Maar sinds begin 2022 heeft Matthews Southern Comfort weer een vruchtbare bodem gevonden om op te nemen en te touren. De uitkomst van deze zoektocht is THE WOODSTOCK ALBUM dat in april 2023 verschijnt. Met dit nieuwe album presenteert Matthews Southern Comfort interpretaties van vijftien iconische songs gespeeld op Woodstock gedurende dat beroemde en onvergetelijke weekend in Augustus 1969 toen vele levens voor altijd veranderden. De band hoopt dat dit album de spirit en geest weerspiegelt die het festival destijds met hart en ziel uitdroeg.

Deze Southern Comfort band kent na een lange periode vanuit de VS als uitvalsbasis nu een groot Nederlands gehalte met misschien wel de drie grootste toppers uit de Folkscene in Nederland; meester gitarist en zanger BJ Baartmans, singer songwriter Eric Devries en multi instrumentalist Bart de Win. Dit staat garant voor een optimale her belevenis van de songs die we allemaal zo goed kennen van de Woodstock film uit 1970.

Maandag 12 november – Aanvang 15.00 uur – Zaal open 14.30 – Entree € 12,50