“Vanaf Hier” bij Heyhoef-Coolvibes

Muziek met grappige, aangrijpende verhalen uit het leven van Nol gegrepen.

‘Met het oude (VOF de Kunst) repertoire en het nieuwe repertoire een voorstelling maken, een overzicht van 40 jaar muziek maken en uitvoeren. Spelen voor kleine gezelschappen op fijne plekken. Ergens neerstrijken en verhalen vertellen. Deze keer niet met VOF de Kunst, Karin Bruers of Erik van Muiswinkel maar in m’n eentje met een gitaar. Solo of met 2 muzikanten (piano & contrabas) ‘.

Op 31 mei verscheen ‘Doe mij maar alles’, het solo-album van Nol Havens. “Een levensdagboek”, zoals Nol het omschrijft.

Waar vorig jaar de wereld in één keer tot stilstand kwam en agenda’s leeggeveegd werden, ontstond er ruimte in het hoofd en hart van Nol. “Ineens had ik een zee van tijd en ik besloot die te gaan gebruiken om te schrijven. Ik wilde ik het deze keer alleen doen. Je eigen keuzes maken, zelf beslissingen nemen. Muziek maken die heel dicht bij me staat. Schrijven over dingen die mij bezighouden. Spannend, maar ik voelde tegelijkertijd de vrijheid.”

Al snel was er het lied ‘In mijn hoofd’. Dat zette Nol aan om door te schrijven. “Nu moest er ook een album komen. Elke ochtend zat ik om 9 uur in mijn thuisstudio en ging aan de slag. Schrijven. De hele dag. Als een ambacht. Bij mij begint een nummer altijd met de tekst; die bepaalt de richting voor de muziek. Het was een productieve tijd: 25 nummers zijn ontstaan.”

Na die eerste fase nodigde ik andere muzikanten uit. Samenwerken zorgt voor verrassingen, voorkomt dat je in herhaling valt. Ik vroeg Stephanie Struijk, JW Roy en Tom Vanstiphout ((Milow, Brian Ferry, Clouseau) tevens producer van mijn album. Nu is er het album.

Voorprogramma

Rauwe en stomende ‘Biesbosch’ songs bij Heyhoef-Coolvibes:

Jeroen Kant met zijn nieuwe album ‘Water’

Jeroen Kant heeft al diverse malen zijn bijdrage geleverd in de Reeshof. Met zijn band Shewahwah bij Backstage, als gitarist met Mattanja Bradley en als duo met Judith Renkema op bas bij de Backyard Blues concerten tijdens de eerste lockdown in 2020. Nu dus met zijn solo materiaal bij Heyhoef-Coolvibes.

Jeroen is een eigenzinnige en grillige zanger/gitarist/liedjessmid. Hij volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Als hij teveel op zijn gemak is geraakt, zoekt hij door naar groei. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Een oeuvre dat zich uitstrekt van intieme kleinkunst-pareltjes tot aan stomende bluesgrooves. Steeds zonder de inhoud uit het oog te verliezen. Zijn sound is rauw en organisch, authentiek, uitgesproken en eigen. De inspiratie haalt hij voornamelijk uit de rijke blues, roots en rock traditie. Sinds 2020 verblijft hij op zijn boot in de Biesbosch om daar te werken aan zijn nieuwe muziek.

27 november 2021 verscheen zijn nieuwe album “WATER” waar Jeroen dus diverse nummers van zal spelen in de Heyhoef.

Zijn droom om op een boot te wonen heeft hij waargemaakt. Hij zegde de huur van zijn woning in Tilburg op en met zijn gitaar op zijn rug en zijn kat onder zijn arm vertrok hij naar de Biesbosch. Daar begon hij een oude lekkende roestbak stap voor stap om te toveren tot zijn eigen kleine drijvende paleis. Zo houdt hij als muzikant in corona-tijd zijn lasten laag en zijn hoofd boven water, zonder concessies te doen aan zijn creativiteit. Geïnspireerd door zijn nieuwe leven en de ruimte om hem heen, maakte hij zijn nieuwe album “Water”. Alle liedjes door Jeroen Kant geschreven én opgenomen op zijn boot “Armadillo”, ver weg van de stad.

Het nieuwe album van Kant laat je verdwalen in de Biesbosch. Je wordt meegenomen en ondergedompeld in zijn wereld, met zijn liefde voor de natuur als grote spil. De sound is Broeierig, dromerig en intiem. Onderhuidse gitaarriffs. Verhalende teksten over het leven met de seizoenen. Sfeervolle gelaagde vocalen en geluiden van de natuur. Een ode aan de Biesbosch en aan het vrije leven!

Jeroen Kant is winnaar van de Vlaamse Nekka-prijs 2015/2016, winnaar publieksprijs van De Grote Prijs Van Nederland 2011. Deed in 2013 mee aan De Beste Singer Songwriter Van Nederland. Speelde theater- en clubtours en festivals als Zwarte Cross, Mañana Mañana en Into The Great Wide Open. Hij speelde vier jaar op rij met veel succes eenmansvoorstellingen op het elfdaagse Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Trad op met Gerard van Maasakkers en JW Roy en stond in het voorprogramma van artiesten als Henny Vrienten, Gorki, De Dijk, Ben Caplan, Ian Siegal en Laurence Jones en in het naprogramma van Bob Dylan.

Zondag 13 november – Aanvang 15.30 uur – Entree € 12,50