‘The Voice Senior’ Ruud Hermans terug bij Heyhoef-Coolvibes!

*** Uitverkocht ***

Vorig jaar in april was het Coolvibes concert door Ruud Hermans en zijn vaste bassist Eric Coenen binnen no-time uitverkocht en toen beloofde Ruud al om nog een keer terug te komen. De basis van Heyhoef-Coolvibes beviel de heren zo goed dat er een sprankelend concert werd verzorgd waar alle bezoekers nog warme herinneringen aan koesteren.

Ruud heeft hieronder zijn eigen verhaal en aankondiging voor de volgende editie op zondag 10 december beschreven:

“looking back to the future”…

Ik was nog ’n menneke – 6 jaar – toen ik Elvis Presley ontdekte. In de jaren daarna kwamen al zijn singles bij ons in huis. Elke dag lag ik met mijn oor in de speaker onderin de Philips “Bovenlader” en zong mee.

Mijn eerste bandje was “The Thunders”. Al gauw lazen we een recensie in Het Nieuwsblad van het Zuiden: “veel lawaai en weinig wol”…

De bands daarna in a nutshell: Folkgroup Heating, The Tumbleweeds, Ruud Hermans Band, Tulsa, Ruud. & the MVP’s. In 1979 werd ik op verzoek radioman bij de KRO. “Bekend” van Country Time, American Connection, Niemandsland, Deja Vu, Adres Onbekend en was invaller bij o.a.Tijd voor 2 van Frits Spits.

Van 2010 tot en met 2019 speelde ik jaarlijks 12 tot 15 succesvolle huiskamerconcerten bij mij thuis. Als uit het niets kwam de mogelijkheid om mee te doen met The Voice Sr. Nooit gedacht om aan “zoiets” mee te doen, maar ik deed het. Ik kwam niet om te winnen maar om te zingen op dat immense podium.

Dat ik won was een verrassing, hartstikke fijn en het deed me goed. Het heeft de deuren van theaters voor me geopend en mocht ik begin september 2021 o.a. vier unieke concerten doen met 54 musici van het Metropole Orkest.

Op zondag 10 december 2023 speel ik maar al te graag samen met Eric Coenen – m’n bandleider, bassist en medezanger – het Coolvibes-concert van Heyhoef Backstage. Eigen liedjes, covers uit Country, Americana en Bluegrass en vertel anekdotes uit mijn radiojaren, reizen naar Nashville en ontmoetingen met de grootste Country- en Americana artiesten van lang gelee tot heden. Het is ons vorig jaar zo goed bevallen waardoor we dit nog eens dunnetjes over willen doen in de fijne ambiance van de Heyhoef.

Tot ziens op zondag 10 december: Warme groet…Ruud Hermans

 

 

Monkey’s Uncle Country-Rockabilly opwarmer voor Ruud Hermans

Na verschillende pogingen met andere bandnamen en andere muzikanten werd uiteindelijk in oktober 2018 gestart met repetities van een band die uiteindelijk the Monkey’s Uncle zou gaan heten.

The Monkey’s Uncle is een band die zich richt op het Ameripolitan music genre; “Music with prominent roots influence”. Hoofdzakelijk Honkytonk, Outlaw, Western Swing en Rockabilly, welke dus meer country gericht is dan bijv. Americana.

Het vijftal richt zich vooral op country muziek uit de jaren 60 en 70 waarin artiesten als bijv. Faron Young Ray Price, Waylon Jennings en Wynn Stewart en hun tijdgenoten de hitlijsten aanvoerden. Daarnaast schuwen we ook de wat moderne, maar traditionele , country muziek van artiesten als Bobby Flores, Asleep at the Wheel en Junior Brown niet.

Perfect passend bij een Coolvibes concert met Ruud Hermans, die uiteraard zijn sporen al lang en breed heeft verdiend in de country muziek. Beide acts sluiten perfect op elkaar aan en wie weet wat er nog voor gezamenlijk moois opduikt op deze middag in de Heyhoef.

De band bestaat uit:

Buddy van Houtum (Drums), is geboren en getogen in Tilburg en het is niet verwonderlijk dat hij al sinds zijn vroegste jeugd in aanmerking kwam met country muziek. Zijn vader was nl slaggitarist in de Peter Hill band en hij kreeg dan ook zijn eerste drumlessen van Karel Fransen, drummer bij diezelfde band. Don Williams, Ed Bruce, elvis en Buck Owens zijn enkele van zijn muzikale helden.

Peter (Peer) Decca (Contrabas), Eindhovenaar die is gaan bassen en zingen na het horen van “Move it on over” van  Hank Williams and the drifting cowboys. Heeft jarenlang in verschillende rockabilly bands gespeeld, maar Western Swing is zijn ding.

Tiny Lathouders (Gitaar), Is op zijn 12e schuiftrombone gaan spelen in een jeugdorkest en gelukkig later overgestapt op gitaar. Heeft nooit echt naar teksten geluisterd maar is volledig gefocust op de gitaren in een song. Hij haalt inspiratie uit de Swing, Rockabilly en >Jazz muziek en is vooral beïnvloed door Hank Garland, Redd Volkaert en Danny Gatton.

Joris Kuijs (Steelgitaar), is op zijn 9e begonnen met gitaar spelen, lekker meerammelen met liedjes die hij mooi vond. Door de jaren heen werd dit een steeds serieuzere hobby en omdat muziek zo’n grote rol is gaan spelen in zijn leven heeft hij besloten om hier iets in professionele zin mee te gaan doen. Na zijn middelbare school is hij gaan studeren op het Rock City Institute en later op de Rock acedemie in Tilburg. Hier heeft hij enorm veel kennis opgedaan over muziektheorie, het muziek maken met anderen, de muziekwereld en natuurlijk de steel guitar.

Ron de Neys (zang), na jarenlange omzwervingen in de rockabilly scene is hij zich steeds meer gaan verdiepen en interesseren in de countrymuziek van de jaren 60 en 70 en in de huidige Texas  dancehall music;  Wynn Stewart, Waylon, Conway Twitty, Lefty Frizzell en George Jones en soortgelijken zijn de artiesten die hem erg beïnvloed hebben.

Zaal open om 15.00 uur – aanvang: 15:30 uur – entree € 12,50