Duo ‘Coolvibes’ show Sem Jansen & Leif de Leeuw

Buiten dat Sem en Leif al meer dan tien jaar in de Leif de Leeuw Band spelen, spelen ze ook al jaren als duo. Tijdens de pandemie werd de vraag naar kleinere optredens in een akoestische duo bezetting steeds groter. Tijdens deze shows ontwikkelden ze een eigen duo sound met invloeden uit Americana, country en folk muziek. Een van hun eerste shows was destijds in een tuin aan de Dongevallei getiteld Backyard Blues Concerts die toen door het team van Heyhoef-Backstage werden georganiseerd als alternatief voor de concerten in het wijkcentrum.

De reacties waren zo goed dat Sem en Leif besloten om een album op te nemen. Ze besloten om alles zelf te doen en hebben de opnames in de woonkamer van Sem gedaan. Dit heeft geresulteerd in een avontuurlijk, spannend en dynamisch album. De songs zijn een mix van verhalende eigen liedjes, authentieke country classics en een greep uit hun favoriete songs of all time. Sem zingt en speelt mandoline en gitaar. Leif speelt bij deze shows gitaar, mandoline, pedal steel en lap steel. Ze nemen hun mooiste vintage instrumenten mee om de muziek zo puur en mooi mogelijk te brengen.

Nu dus de gelegenheid om dit duo in een seated Coolvibes show mee te maken in de zaal van Heyhoef-Backstage. Toch ook een beetje bekend terrein van deze beide muzikanten die hier met Leif de Leeuw Band al twee keer zeer succesvol op het podium stonden.

Aanvang 15.30 uur – Zaal open 15.00 uur – Entree € 10,=