De Latin Jazz en Fusion van The New Conrad Miller Trio @ Heyhoef-Coolvibes

Con Alma is het, inmiddels derde album van The New Conrad Miller Trio. De titel verwijst naar een compositie van Dizzy Gillespie uit 1954 op zijn LP ‘Afro’. Het was het begin van de Latin Jazz: uitdagende harmonieen vermengd met Zuid-Amerikaanse ritmes. Een herkenbaar kenmerk van het trio. Maar toch wel de belangrijkste reden om dit nieuwe album de naam ‘Con Alma’ mee te geven is de jarenlange  vriendschap van het trio. Vrienden in ‘Music en Soul’.

Zuid-Amerikaanse ritmepatronen en harmonieën vloeien over in traditionele jazz, maar ook soul en blues duiken op. Het resultaat is lyrisch en vol schoonheid. De muzikanten laten virtuositeit horen, maar nog veel meer emotie en dat is een streling voor het oor (…) een van de beste en avontuurlijkste Nederlandse jazztrio’s van de afgelopen tijd.”
(Serge Julien in Jazzine)

“Soms verstild, maar super-swingende trioklanken” (Cees Schrama)

“Vanaf de eerste noten was het me duidelijk: The New Conrad Miller Trio is een waardevolle aanvulling op het al zo rijke repertoire voor pianotrio. To The Point composities, geen noot te veel, intens, prachtig opgenomen en vooral, geweldig gespeeld. De performances van de drie afzonderlijke musici produceren een trio-opvatting die de luisteraar deelgenoot maakt van muziek op hoog niveau. Groots! “
(Co de Kloet, NPO)

Begin 2018 bracht pianist Coen Molenaar de CD en LP ‘Sounding Silence’ uit. Samen met drummer Enrique Firpi en contra-bassist David de Marez Oyens vormen zij “The New Conrad Miller Trio.”

Het trio wordt in de pers steevast aangeduid als één van de beste en avontuurlijkste jazztrio’s van Nederland. Hun album “Sounding Silence” is zowel op cd als op vinyl LP verkrijgbaar. Jan Akkerman zelf schreef er over dat deze muziek een genot is voor het hart de oren en de ziel. Ook de bekende Amerikaanse trompettist Randy Brecker laat zich lovend uit over dit Trio. En n.a.v. al deze mooie recensies en quotes leverde het hen een mooie tournee op door landen als Duitsland en Polen.

Coen Molenaar is ook producer, componist en docent aan het Haarlems conservatorium. Al sinds 2002 is hij de vaste toetsenman van gitarist Jan Akkerman, en daarnaast de drijvende kracht achter acid-jazz band Tristan.

Het publiek mag een mix verwachten van Latin, Jazz, Neo Soul, Fusion en Funk. Kortom een intense band met krachtige muziek in al zijn opvattingen.

Heyhoef-Coolvibes – Zondag 13 december – Aanvang 15.00 uur – Entree 7,50 euro