Als gitarist van The Bluescasters maakte Kai Strauss van 1995 tot 2010 een uiterst leerrijke periode door op tour met de Texaanse mondharmonicaheld Memo Gonzalez. Vanaf 2010 tourt hij onder zijn eigen naam en sinds 2014 wist hij, ook met zijn band The Electric Blues All Stars, elk jaar een of meerdere Duitse Bluesawards in de wacht te slepen. ZIjn gitaarspel en compositites zijn even veelzijdig en inventief als de muziek waar hij mee opgoreide en waar hij nog steeds naar luistert. Of de basis daarvan nu in Chicago, aan the West Coast of zelfs in de Missisippidelta te vinden is.

Na 3 succesvolle studioalbums werd in 2019 een lovend ontvangen live dubbel-CD uitgebracht waarop de passie en de authentieke benadering van Kai Strauss en zijn muzikanten goed tot uiting komt. Otis Grand zei het als volgt:  ‘As BB King says on his greatest live recording ‘We’re going to do our best to try and move you tonight – if you like the blues, I think we can’. Kai Straus and his ace band will do the same here’.  En Alligator Records-baas Bruce Iglauer liet Kai weten dat ook hij een fan is.

Niet voor niets is Kai Strauss een graag geziene gast op de grote Europese bluespodia waar hij na succesvolle optredens steevast wordt teruggevraagd. Bij Heyhoef Backstage zal Kai Strauss optreden met zijn voltallige band waardoor een gloedvolle bluesavond is gegarandeerd.

Voorprogramma: White Noise

WN is een uniek muzikaal Nederlands project van 4 creatieve geesten.

De opdracht is simpel maar uitdagend:
“creëer een eigen sound en beleving waarbij alle middelen geoorloofd zijn”.

WN is geïnspireerd door vele artiesten.
“Denk 80’s met wat futuristische elementen”

De podium act van WN is indrukwekkend. Soms ondersteund door fonkelende visuals.
Een concert van WN is dan ook in alle opzichten een unieke belevenis.

  • Naima (Vocals) is taking care of lyrics
  • Rik (drums) writes songs and lyrics and comes up with ideas,
  • Frank (guitars) creates song arrangements,
  • Eric (bass & vocals) is taking care of all technics, backtrack and visuals.

Aanvang: 20:30 u. / Tickets: 15,00 EUR