Als gitarist van The Bluescasters maakte Kai Strauss van 1995 tot 2010 een uiterst leerrijke periode door op tour met de Texaanse mondharmonicaheld Memo Gonzalez. Vanaf 2010 tourt hij onder zijn eigen naam en sinds 2014 wist hij, ook met zijn band The Electric Blues All Stars, elk jaar een of meerdere Duitse Bluesawards in de wacht te slepen. ZIjn gitaarspel en compositites zijn even veelzijdig en inventief als de muziek waar hij mee opgoreide en waar hij nog steeds naar luistert. Of de basis daarvan nu in Chicago, aan the West Coast of zelfs in de Missisippidelta te vinden is.

Na 3 succesvolle studioalbums werd in 2019 een lovend ontvangen live dubbel-CD uitgebracht waarop de passie en de authentieke benadering van Kai Strauss en zijn muzikanten goed tot uiting komt. Otis Grand zei het als volgt:  ‘As BB King says on his greatest live recording ‘We’re going to do our best to try and move you tonight – if you like the blues, I think we can’. Kai Straus and his ace band will do the same here’.  En Alligator Records-baas Bruce Iglauer liet Kai weten dat ook hij een fan is.

Niet voor niets is Kai Strauss een graag geziene gast op de grote Europese bluespodia waar hij na succesvolle optredens steevast wordt teruggevraagd. Bij Heyhoef Backstage zal Kai Strauss optreden met zijn voltallige band waardoor een gloedvolle bluesavond is gegarandeerd.

I.v.m. Corona richtlijnen zal dit een ‘Seated’ concert zijn voor maximaal 100 personen. Tickets tijdig bestellen is dus het advies!
LET OP: Als je een livestream ticket wilt bestellen dien je een account aan te maken. Mocht je al een account hebben dan het ticket
bestellen met je account-gegevens. 

Aanvang: 20:30 u. / Zaal tickets: 15,00 EUR / Livestream tickets: 6,00 EUR (Account noodzakelijk)