Malford Milligan & The Southern Aces maakt ruimte vrij in druk programma voor Heyhoef-Backstage !!
Uitzonderlijke clubshow op vrijdagavond 14 februari 2020.

De successen van Malford Milligan blijven zich opstapelen na het verschijnen van zijn album ‘Life Will Humble You. Lange tijd stond dit album op #1 van de Euro-Americana Charts, uitverkochte concerten tijdens zijn bijbehorende tour en deelname aan de Keep The Blues Alive showreeks van Johan Derksen. Ondanks deze drukke agenda wil Malford ook graag een kleinere club als Heyhoef-Backstage bezoeken. We gaan daarvoor eenmalig afwijken van onze gebruikelijke zaterdagavond. Het concert zal daarom plaatsvinden op vrijdagavond 14 februari 2020.

Milligan blijft verbazen, de kracht, de passie die de man in iedere song weet te leggen is van grote klasse. Welke superlatieven ik ook zou gebruiken, geen enkele doet eer aan het gebodene. Ook zijn vertolking van Mayfield’s ‘People Get Ready’ is er weer een van de buitencategorie, maar ook de bandleden lijken met deze bezielende frontman boven zichzelf uit te stijgen.

Door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met soul iconen als Otis Redding en Al Green. Geboren als albino in Taylor, Texas op 29 maart 1959, hadden de raciale spanningen in zijn jeugd een dubbele impact. Later in 1981 brak hij zijn studie sociologie aan de University of Texas in Austin af ten gunste van de muziek. Milligan hoopte het studeren een jaar later weer op te kunnen pakken. Het liep allemaal anders…

Als zanger werd Milligan maar liefst 8 keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. Als frontman van de band Storyville behaalde hij in de US grote successen en ook samenwerkingen met de Nederlandse Jack Hustinx (Shiner Twins) werden lovend ontvangen.
Nu zijn de twee vrienden terug met een nieuw project “Malford Milligan & The Southern Aces” waarbij de sleutelwoorden soulful, rootsy, groovy, stripped-down, intense, organic en intimate zullen zijn…

Malford Milligan – Leadsinger
Roel Spanjers – Piano & Backings
Jack Hustinx  – Guitar & Backings
Eric van Dijsseldonk – Guitar & Backings
Fokke De Jong – Drums
Roelof Klijn   – Bass & Backings

Aanvang: 20:30 u. / TICKETS: 15,00 EUR