Blue Eyed Blues & Soul

Vanwege de corona beperkingen kan het concert met volledige band van Erwin Java ft. Phil Bee niet doorgaan. Gelukkig hebben we een fantastisch alternatief hiervoor gevonden met het Blues-Soul Trio van Phil Bee|Guy Smeets|Pascal Lanslots.

Ondanks het Covid jaar hebben deze drie muzikanten in 2020 niet stil gezeten. Het meest in het oog springend was hun (band) deelname aan het TV programma ‘We Want More’ (SBS6) waarin ze de finale haalden en ‘en passant’ in de halve finale de hoogste score haalden van alle deelnemers. De winst zat hem na het programma in een samenwerking met Andre Hazes (single ‘Need your love so bad’)en zijn management team. De toekomst ziet er na de pandemie dan ook rooskleurig uit voor Phil en zijn bandleden. Tot die tijd echter is het devies van de muzikanten, nieuwe nummers schrijven, colag video’s maken en optreden daar waar het nog kan. Zeer verheugd is dit trio dan ook dat zij gelegenheid krijgen om bij Heyhoef-Backstage als trio op te treden met twee shows voor 30 bezoekers. Mooie gelegenheid om een aantal van de nieuwe songs als première te brengen. Het is al weer zo lang geleden voor publiek en muzikanten om elkaar live te ontmoeten en wederzijds te inspireren. Het publiek kan een concert verwachten met soul-blues nummers, anekdotes, mooie gitaar solo’s en zompige keyboard partijen. Het wordt een intiem huiskamer concert om iedereen weer een beetje ‘the spirit’ te geven.

Leider van dit trio is zanger Phil Bee, door Johan Derksen betiteld als ‘het beste bewaarde blues geheim van  Nederland’, maar al meer dan 30 jaar op de planken staat en een grote erelijst aan titels achter zijn naam heeft staan. Zijn laatste product is het succesvolle soloalbum ‘Against The Wind’, welke na de shows via de merchandise te koop zal zijn. Guy Smeets is een van de meest gevraagde studio/gast gitaristen van Nederland. Deze jonge Roermonder speelt mee in diverse formaties uit de soul en rhythm blues scene en heeft inmiddels veel faam en naam opgebouwd. In 2019 ontving hij de award voor beste bluesmuzikant van de Dutch Blues Foundation. Pascal Lanslots wordt in Nederland ook wel Mister Hammond genoemd en is dan ook DE specialist op de mooie en beroemde B3. Pascal was behalve als vast toetsenist van Phil Bee’s Freedom ook al te zien bij Heyhoef-Backstage al gast bij de Amerikaanse gitarist Eric Steckel. Kortom we hebben bij Heyhoef-Backstage het meest formidabele blues-soul trio als alternatieve act voor het beperkte publiek die zich dan ook met recht de ‘Happy Few’ mogen noemen.

Zaterdag 27 maart – SHOW1 16.30 uur – SHOW2 20.00 uur – Entree € 12,50 – De zaal gaat een half uur voor aanvang open.
Livestream-ticket € 6,00

LET OP: Voor livestream uitzendingen heeft u een account nodig. U kunt een account aanmaken tijdens het bestellen van dit ticket.

Meer info over Phil Bee is hier te vinden