Na een succesvolle tournee in mei 2019 met enthousiast ontvangen shows in o.a. Paradiso Noord en op Moulin Blues en de R&B NIght Groningen komt The Weight Band in oktober terug naar Nederland. The Weight Band is geen tribute- of coverband, maar met ex-leden van The Band,The Levon Helm Band en de Garth Hudson Group zijn ze wel schatplichtig aan de originators van de Americana en houden ze de bekende Woodstock sound van The Band hoog in het vaandel. Met een uitgekiende mix van eigen materiaal en covers van onder meer The Band en Southern Rock acts brengen deze 5 topmuzikanten die ook allen geweldige zangers zijn, elke zaal, tent of festivalterrein in feeststemming.

Hun album “World Gone Mad” kreeg alom lovende recensies en wordt in het voorjaar opgevolgd door een live album dat een prachtige weerslag zal zijn van de doorsnee Weight Band show.

Jim Weider (The Band/Levon Helm) guitar, vocals
Brian Mitchell (Levon Helm) keyboards, vocals
Matt Zeiner (Dickey Betts Band) keyboards, vocals
Albert Rogers (Garth Hudson) bass, vocals
Michael Bram (o.a. Jason Mraz) drum, vocals

Vooraf bestond er misschien nog scepsis over de plaats die het repertoire van Levon Helm en de zijnen in het programma van ex-Band gitarist Jim Weider en de zijnen zou innemen. Maar nu na afloop van de bijna twee uur durende concerten van The Weight Bans is iedereen het er wel over eens: ‘dit was een energieke en onderhoudende show van een prima band met een fijne mix van eigen werk en goed gekozen covers’. Het is alsof de ziel van The Band in het lichaam van The Weight Band tot leven komt. Een jong lichaam wel te verstaan, dat behalve The Band ook artiesten als Little Feat en John Hiatt lijkt te incorporeren.

Chicago Sun Times proclaimed “THE WEIGHT BAND carries on where THE BAND left off”

Voorprogramma: Blue Riot Combo

Blue Riot Combo speelt gewoon blues, punt, uit! Het is misschien de leeftijd (53 jaar gemiddeld), maar Hoboken Slim, W.B., B.J.. en King Norre vonden het hoog tijd voor een bluesband die zonder veel poespas de “old style” blues in ere herstelt, zoals die door de oude meesters werd gespeeld, strak en zonder omwegen. Dat kan dan ook alleen met muzikanten die hun sporen hebben verdiend in een hele resem bands (The Wild Ones, Vaya con Dios, D-Regulators,The Zoomatics, Shakedown Tim & The Rhythm Revue, enz… ) en weten waar ze het over hebben, m.a.w. “hun klassiekers kennen”.

Hoboken Slim: Drums & Zang
W.B.: Harmonica
B.J.: Gitaar
King Norre: Contrabas

Wat kun je dan verwachten? Een Chicago-blues jukebox? Nope!
Wat dan wel? Goed gekozen, bekende en minder bekende nummers van o.a. Little Walter, Muddy Waters, Willie Dixon, Sonny Boy Williamson, Howlin’ Wolf, Amos Milburn, e.a., gespeeld zoals wij denken dat het hoort: met de juiste intensiteit, dynamiek en, niet te vergeten: met een authentieke sound.
Ons motto: “als het werkt, probeer het dan niet te herstellen…” (if it ain’t broke, don’t fix it)

Aanvang: 20:30 u. / Tickets: 15,00 EUR