Heyhoef-Backstage

Programma

Leonard Cohen tribute – In My Secret Life tour 2017

 Leonard Cohen tribute

De Brabantse zanger en entertainer Harrie van Hoof heeft een gezelschap van 11 hoog gekwalificeerde muzikanten om zich heen verzameld waarmee een avondvullend programma gespeeld wordt waarin de muziek, de teksten en biografie van Leonard Cohen centraal staat. Een show die tot de verbeelding spreekt en inmiddels al vele landelijke theaterzalen en culturele centra aangedaan heeft. Een meer dan complete voorstelling waarmee de gelijkenis qua muziek, de voortreffelijke gearrangeerde en uitgevoerde backingvocals die zo belangrijk is in het oeuvre van Cohen, meer dan doeltreffend wordt neergezet. Al kijkend en luisterend heeft de toeschouwer al gauw niet meer in de gaten dat we met een kopie te maken hebben van de reeds 83-jarige womanizer uit Canada. Alle bekende hits zoals Mary-Ann, Suzanna en uiteraard Halleluja passeren de revue. Maar waar deze show vooral erg goed in is de balans tussen hits en het overige album materiaal van Cohen. Daarnaast is bandleider Harrie van Hoof ook een meesterlijk verteller en weet het luisterend oor van de toeschouwers continue aan zich te binden. Tijdens het optreden wordt bovendien een heel leuk intermezzo verzorgd door dichter Jac Janssen, die zijn idolate hommage en jeugdherinnering zeer boeiend voordraagt.

Leonard Cohen tribute

Samenstelling band:

  • Annemiek van Eeten : zang, percussie
  • Lizet van Beek : zang, percussie
  • Herman van Haaren : viool
  • Pieter van der Kleij : saxen
  • Rinus van den Boomen : toetsen
  • Toon Verberne : drums
  • Frans Verouden : bas, zang
  • Howard Maas : electrische gitaar
  • Jan den Otter : gitaar, mondharmonica
  • Harrie van Hoof : zang, gitaar

Video-link: https://www.facebook.com/cohentribute/videos/976243769113183/

Voorprogramma: Jacques Mees met Bob Dylan Tribute.

Jacques Mees genoot veel succes in het begin van zijn carrière, Zijn tour bracht hem door heel Europa met veel hoogtepunten, zoals grote festivals en opening shows voor legendes als Kevin Ayers en Rick Danko (The Band). In 1996, toen zijn eerste officiële album verscheen, ging hij naar Rio de Janeiro voor promotie en shows met lokale muzikanten.

Mees kende in 2011 een uitzonderlijk jaar, waarin hij door heel Europa toerde met zijn nieuwe Bob Dylan Tribute Album “Shooting Star”. Ook het Afrikaanse continent werd aangedaan, zo stond Mees onder andere in Burkina Faso op te treden. Het gaf allemaal de aanleiding tot een groot aantal zogenoemde 'Bob-Fests' met optredens over de hele wereld, om Dylan’s zeventigste verjaardag te eren.

Sindsdien wordt Mees gezien als een van de beste Dylan-vertolkers van de wereld. Nederlandse schrijver en journalist pop, Bert van de Kamp benoemd Mees in zijn ABC DYLAN boek en het wereldwijde publiek van Dylan Radio koos Mees als derde beste Dylan Tribute Artist van de wereld.

2014 was wederom een jaar van toeren in het Amerikaanse San Diego, Ierland en Frankrijk.
In 2016 lanceerde hij 2 nieuwe E.P.'s in 2 maanden tijd. I'll Remember You, een tribute voor de inmiddels 75 jarige Bob Dylan en All Americana waarmee hij door Texas gaat touren half december 2016.

www.jacquesmees.com 

Heyhoef-Backstage: Zaterdag 20-05-2016 - Aanvang: 20:30 u. / Tickets: 12,50 EUR / Arrangement: 27,00 EUR