Programma

Andre van den Boogaart & de Tornado’s

Tilburgse artiest André van den Boogaart maakt comeback met “De Tornado’s”

Nieuw album ‘Terug van Nergens’, met club- en festivaltour!

Op vrijdag 6 januari maakte Tilburger André van den Boogaart tijdens een persconferentie, die aangekondigd werd als “De Comeback van een Onbekende Legende”, bekend dat hij dit jaar zijn comeback maakt als artiest. Met een gloednieuwe begeleidingsband “De Tornado’s” wil Van den Boogaart een album gaan opnemen en gezamenlijk met de fans en de media ten strijde gaan trekken voor de Brabantse cultuur. Het album, dat “Terugweg van Nergens” gaat heten, moet mede tot stand komen door middel van een crowdfundingscampagne, die nog deze maand zal starten, zo werd gemeld op de persconferentie. Hij is op zijn ‘Terugweg van Nergens’: de voor menig bekende, maar toch vreemde legende heeft wederom voet gezet op Tilburgse grond. Afgelopen jaren heeft hij zijn grenzen opgezocht aan de zelfkant van het leven. Maar het is nog niet voorbij! Dit keer is deze brute rock ’n roller voor nu en voor altijd klaar voor een heuse comeback. Met avonden die variëren van uitzinnige dans en sterke verhalen tot aan een traan zal hij menig muziekclub en –zaal afbreken.

Dit is echter niet voor lulletjes rozenwater, grof taalgebruik en ruw spel zullen niet worden geschuwd. Surf, blues, rock, wals en country, en muziek met een hart en een New Orleans-sausje. Hiermee belooft deze befaamde muzikant grootse dingen neer te gaan zetten. Deze rock ’n roll piraat is nu klaar om uit de schaduw te stappen, hij stapt in het licht, als: André van den Boogaart.

Na het opgaan van Bradley’s Circus en de Rauwe Rand heeft Andre nu dus een nieuwe formatie om zich heen weten te verzamelen genaamd ‘De Tornado’s’. Een viertal muzikanten van formaat met veel ervaring in de muziekscene:
Jan van Bijnen (o.a. Rob de Nijs, Freek de Jonge en Claudia De Breij) pedalsteel, trompet, toetsen, mandoline
Joost Verbraak (o.a. Margriet Eshuis, Sesgado, Playground Millionaires) trompet, trombone, sousafoon, piano, accordeon
Yori Olijslagers (o.a. Kyteman Orchestra, The Indien) drums
Joris Verbogt (o.a. Bradley’s Circus en Rauwe Rand) contrabas

De persconferentie, die gehouden werd in Cinecitta te Tilburg, begon met het nieuws dat André van den Boogaart op Oudejaarsdag de nummer één-positie in de “Top 1000 Aller Tilburgers” heeft overgenomen van collega muzikant Guus Meeuwis. Hierop aansluitend werd er een video getoond van een nieuwe versie van “Het Is Morgen Pas Voordat De Wereld Vergaat”, de kersverse nummer één. De stijl waarin deze nieuwe versie wordt gespeeld, moet een voorproefje zijn voor de nieuwe weg die Van den Boogaart is ingeslagen.
Voordat er werd ingegaan op die bewuste nieuwe weg, vertelde Van den Boogaart over het tot stand komen van zijn terugkeer. “De afgelopen jaren waren niet gemakkelijk, ik heb veel moeilijke momenten gekend en heb op een gegeven moment zelfs overwogen om helemaal te stoppen met muziek maken, het wilde gewoon niet lukken”, aldus de onbekende legende. Het omslagpunt, zo zei Van den Boogaart, kwam nadat ik het nummer “Terugweg van Nergens” schreef. “Dat lied vertelt eigenlijk in één klap het verhaal en gek genoeg was dat het moment waarop ik wist dat ik nog één keer alles op alles moest zetten om te bereiken wat ik wil bereiken”.

Samen met zijn nieuwe manager, Dexter de Waal, werkte Van den Boogaart de afgelopen maanden aan een plan om de ‘terugweg van nergens’ in gang te zetten en deze tot een mogelijk succes te maken. Van dat plan werden op 6 januari jl. de eerste punten bekend gemaakt. Zo kreeg de aanwezige pers onder andere de primeur van de eerste single “Terugweg van Nergens”, die vrijdag 20 januari uitkomt, een vermakelijk verhaal over het tot stand komen van de titel van de tweede single “Kruiswegerotiek”, die een maand later verschijnt en als klap op de vuurpijl speelde Van den Boogaart akoestisch het lied “Dronken Tranen”, dat ook op zijn nieuwe album komt te staan. Begin april staat de release van “Terugweg van Nergens” op de planning. Vervolgens is het de bedoeling dat André van den Boogaart & de Tornado’s op vele festivals en in het clubcircuit te zien zijn om op die manier de prachtige Brabantse cultuur te verspreiden. Een eerste boeking kon al bekend gemaakt worden; op zaterdag 17 juni staat Andre met zijn Tornado’s op het podium van Heyhoef-Backstage in Tilburg!

Voorprogramma: Jan de Bruijn

Zanger-gitarist Jan de Bruijn (Rijsbergen, 1958) speelt al meer dan vijfendertig jaar uit het hoofd en uit het hart. Recht uit het hart. Jan de Bruijn heeft zich in al die jaren ontwikkeld tot een podiumkunstenaar die als geen ander verschillende talenten en kwaliteiten herbergt: een goede gitarist, een uitstekende zanger en een onvermijdelijke persoonlijkheid op toneel. Niet voor niets deelde hij tot nu toe podia en studio’s met Johnny Copeland, Calvin Owens, Jerry McCain, Jo Lemaire, Peter Dictus, Bløf, Eddie C Campbell, The Uptown Horns, Kaz Lux, Oscar Benton, Kees Meerman, Kees Schipper, Raymond v/h Groenewoud, Stef Bos en vele anderen.

Jan de Bruin

 Heyhoef-Backstage: Zaterdag 16-09-2017 - Aanvang: 20:30 u. / Tickets: 0,10 EUR

 

Het concert van Andre van den Boogaart zal i.v.m deelname aan ‘De Opening’ , een gezamenlijk initiatief van culturele instellingen in Tilburg om gratis activiteiten/concerten aan te bieden bij de opening van het Culturele Seizoen, gratis toegankelijk worden.

We hebben maar voor 220 mensen zitplaatsen dit concert dus het blijft wel van belang om via de website aan te melden. Dat kan door 10 cent per persoon over te maken. Niet geheel gratis dus, maar dit heeft een technische reden. Voor een dubbeltje op de eerste rang…;-)

http://www.deopeningtilburg.nl/

https://www.facebook.com/deopeningtilburg/