Programma

The Tibbs

Dit is een inhaalconcert ter vervanging van 17 maart 2018 toen wij helaas vanwege ziekte van zangeres Elsa Bekman onze concertavond met The Tibbs moesten cancellen. Hier komt de herkansing!!

The Tibbs zijn in 2012 opgericht door een groep fervente northern soul- en funk liefhebbers. Begonnen als cultact die obscure instrumentals en vergeten classics onder het stof vandaan haalde, ontstond gedurende het eerste jaar al de behoefte het repertoire uit te breiden met eigen werk.

In het voorjaar van 2014 zijn The Tibbs de studio ingegaan. Daartoe werd Paul Willemsen (o.m. Beans & Fatback, Lefties Soul Connection, Kris Berry, The Gospel Sessions) benaderd. Boordevol passie en enthousiasme nam hij de productie en mix op zich. Enkele maanden later verscheen de in eigen beheer uitgebrachte ep Cleaned Out. In de herfst van 2014 kwam bij het Duitse funk- en soullabel Tramp Records de eerste vinyl 45 single uit, waarmee internationale airplay werd gehaald.

Op 20 mei 2016 verscheen op het fameuze Italiaanse label Record Kicks het nieuwe album van The Tibbs: Takin’ Over. De eerste single (Next Time b/w The Story Goes) van deze opnieuw door Paul Willemsen geproduceerde plaat kwam uit op 1 april. Zowel de single als het album zijn met met formidabele reacties ontvangen op nationale radiostations in o.a. Engeland, Italië, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Canada en Australië.
The Tibbs waren live onder meer te zien in de North Sea Jazz Club, op het Groningse Plato Planet festival en op London Calling in de Amsterdamse Tolhuistuin. Voor de pre-release van het nieuwe album traden The Tibbs recentelijk op in onder meer Frankfurt, Pisa en Milaan.

Meer informatie:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.thetibbs.nl
facebook.com/thetibbs

Uit de pers:
So impressed with this debut single. Two sides of 24 Karat perfection. I already want to hear more from The Tibbs! The Craig Charles Funk And Soul Show, BBC 6 Music

Het geluid van de band is van internationaal niveau en meet zich met het beste in de sector. OOR

Wat een strot! (****) Musicmaker

Pure klasse, dit. (****) Lust For Life

Dit komt uit Néderland! En ik hoorde het en was op slag en stoot verliefd! Gerard Ekdom, Ekdoms After Dinner Trip, Radio 6

Takin’ Over might well prove prophetic. www.monkeyboxing.com

File ‘em under ‘fast, furious and frantic’! www.soulandjazzandfunk.com

 

Heyhoef-Backstage: Zaterdag 15-12-2018 - Aanvang: 20:30 u. / Tickets: 12,50 EUR