Programma

Ruben Hoeke

Ruben Hoeke door toonaangevende blad ‘De Gitarist’ gekozen als ‘Beste Blues-Rock Gitarist Benelux’.

Ruben Hoeke begint op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen. De droomwens om ooit het Nederlands voetbalelftal te versterken vervliegt als hij toevallig geconfronteerd wordt met de Guns N’ Roses klassieker ‘Sweet child o’ Mine’. Betoverd door de melodie van het intro, besluit hij direct zijn voetbal om te ruilen voor een gitaar. Tegenwoordig kun je hem plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde op podia in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao.

Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. Een aanbod van Beth Hart om op een langdurige buitenlandse tour te gaan sloeg Ruben zo maar in de wind. Hij is een veel gevraagd partner voor andere grote muziekacts zoals VandenBerg. Maar vooral is Ruben ook bekend van zijn samenwerkingsverbanden met Jan Akkerman zoals bij het project Night of the Guitars. Het 70 jarige jubileum van Jan Akkerman is zelfs helemaal door Ruben georganiseerd. Tevens speelt hij op de speciale JA gitaar gebouwd bij Bandin’ Guitars in Hulten, om de hoek bij Heyhoef-Backstage,

Eind 2017 staat hij 25 jaar op de bühne en dat viert hij middels een speciale jubileumtour langs de Nederlandse zalen en festivals. Het concert bij Heyhoef-Backstage is hier nog een uitloper van.

RUBEN HOEKE BAND

Ruben Hoeke - Gitaar
Eric Hoeke - Drums
Mike Kamp - Bas
Lucas Pruim - Zang

Voorprogramma Ray Stepien Trio

Ray Stepien is een jonge opkomende artiest uit Eindhoven. Hij is gitarist, pianist en zanger. Naast het spelen van vele bekende nummers van diverse artiesten, heeft hij ook een groot aantal zelfgeschreven nummers in zijn repertoire.

Hij heeft een album uitgebracht genaamd “Earlier Days” en er is een nieuw album in aantocht.

Zijn speelstijl is beïnvloed door bekende blues gitaristen zoals: Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en John Mayer. Daarnaast heeft hij zelf een hele eigen stijl ontwikkeld.

Ray is de leadzanger en gitarist in zijn band “ The Ray Stepien Trio”. Hij treedt ook op als solo artiest.

Heyhoef-Backstage: Zaterdag 15-09-2018 - Aanvang: 20:30 u. / Tickets: 12,50 EUR