Programma

Leif de Leeuw Band plays The Allman Brothers Band

Gitarist Leif de Leeuw en zijn band behoren tot de top van de Nederlandse blues-scène. Leif is beïnvloed door grootheden als Jeff Beck, David Gilmour én The Allman Brothers. In december 2016 en in 2017 speelde de sterren van de hemel in de 7.0 toer van Jan Akkerman. Leif vertoont grote gelijkenis met Duane Allman, maar zeker met zijn stijl van gitaarspelen had hij zomaar als een kloon in kunnen springen ten tijde van het Allman Brothers tijdperk. Tijdens dit concert brengt Leif met een uitgebreide bezetting - twee drummers, een hammond orgel en een extra zanger - een eerbetoon aan de Southern-Rockers!

De basisformatie rondom de jonge ster gitarist Leif de Leeuw speelde in april 2016 al op het muziekpodium in de Reeshof en liet toen een diepe indruk achter op het publiek.

Leif won al vanaf jonge leeftijd al diverse muziekprijzen. Zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013) en werd hij in 2016 door de lezers van het magazine ‘De Gitarist’ uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van de Benelux. Voor 2017 is hij twee maal genomineerd voor deze prijs; als ‘Beste Gitarist Benelux’ én ‘Beste Blues(rock)/country/folk gitarist’. Ook de band, bestaande uit Leif de Leeuw (gitaar), Tim Koning (drums), Boris Oud (basgitaar) en Sem Jansen (gitaar en vocals), viel meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen zij eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werden ze in 2015 uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ door de European Blues Awards.

Voorprogramma: Mery Bevelander Band

New ’blues’n’rock’n’blues’n’roll band uit Nijmegen rond gitarist Mery Bevelander

Gevormd door de unieke samenwerking tussen de drie broers Bevelander ! Geolied door de, ondanks hun jonge leeftijd, nu al jarenlange ervaring op de kleinste en grootste podia van Nederland en alles wat daartussen zit. Deze jongens speelden al eerder bij Heyhoef-Backstage in het voorprogramma van de Veldman Brothers (okt 2015) en bij Julian Sas(jan 2017) Meryn wordt begeleid door zijn broers Florian op drums en Aron op bas. Dit trio speelt voornamelijk eigen repertoire, maar daarnaast ook covers van Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix en Joe Bonamassa.

Reeds vele grote en bekende festivals werden door de Meryn Bevelander Band bespeeld met immer groot succes en waardering door het publiek. Meryn is o.a te zien in een TV reportage van NPO3 samen met Douwe Bob waar zij ook samen een optreden verzorgden in de Oosterpoort in Groningen.

Heyhoef-Backstage: Zaterdag 17-11-2018 - Aanvang: 20:30 u. / Tickets: 12,50 EUR