Programma

King King

KING KING werd eerder al eens gekroond tot ‘Beste blues-rock band van de wereld’, maar hier nemen zij geen genoegen mee. Voor de leden van deze band is het einde voorlopig nog lang niet in zicht.

Ze willen blijven laten zien waarom ze die titel verkregen en, naar eigen zeggen, hier zelfs nog een schepje bovenop doen. Met het in 2017 uitgebrachte “Exile & Grace”, dat gemixt werd door Chris Sheldon (Foo Fighters, Feeder, Therapy?), laten ze zien dat ze nog steeds relevant zijn en zorgvuldig de problemen uit de hedendaagse wereld aan het licht kunnen brengen. Mede dankzij dit nieuwe album, maar ook hun al solide reputatie, hebben ze dit jaar een zeer uitgebreid tourprogramma met als kers op de taart een tour als gast van de wereldwijd bekende band Europe.

Voorprogramma Stax Cats

Voor de tweede keer op het podium van Heyhoef-Backstage de Brabantse Soul-Rhythm & Blues act Stax Cats verzorgen een wervelende show met hun nieuwe zangeres Lucie Kruijsse en de retestrakke begeleiding van de vier mannen om haar heen. Een perfect voorgerecht voordat King King los gaat.

We’d like to take you on a journey back in time when Stax’ soul music was top of the bill, to make you stomp your feet while your hands are soul clappin’. De Stax Cats a.k.a. The Legendary Phil Leonard Stax Cats spelen muziek die beroemd is gemaakt door het befaamde Stax Records uit Memphis. Het Stax label stond aan de wieg van de Soul met artiesten als Booker T & the MG’s, Otis Redding, Wilson Picket, Eddie Floyd en Sam & Dave.

Deze vijfkoppige Brabantse band krijgt je ieder nummer opnieuw aan het swingen, gedreven door de fenomenale stem van zangeres Lucie Kruijsse. Marco van Lieshout verzorgt de authentieke gitaarsound onder meer gebaseerd op Steve Cropper, begeleider van o.a. Otis Redding. Naamgever en fundament van deze soulband is de Engelse bassist Phil Leonard. Degelijk, betrouwbaar en met de enige ware soul-groove. De benjamin in het geheel is Hammond-speler Maurice Dannenberg. Zijn sobere, swingende speelstijl laat deze band zweven. En drummer Erwin Werkers zet de koers uit waarmee de StaxCats je meeneemt naar de beste muziek die er in de sixties is gemaakt.

 

Heyhoef-Backstage: Zaterdag 20-04-2019 - Aanvang: 20:30 u. / Tickets: 15,00 EUR