Programma

Camilla Blue

Camilla Blue, het pseudoniem van zangeres Joyce Deijnen, 'schildert' al spelend haar eigen wereld met melodieën, teksten, arrangementen en originele songstructuren. Joyce Deijnen speelt piano, gitaar en zingt met het hart op de tong, krachtig en direct. In een tijd van instagram-filters, spotify en digitale studiotechnieken wil Joyce haar muziek juist puur houden, dus werd in de studio alles live op de analoge band ingespeeld.

De muziek van Camilla Blue ademt een romantische theatrale vrijheid. Camilla Blue is een Gesamtkunstwerk, een samensmelting van muziek, beeldende kunst en poëzie. Alles gebaseerd op continue waarden.

Warme Sound

Haar 8-koppige band met blazers en strijkers speelt alles samen in en dat hoor je: krachtige persoonlijke songs met een warme sound zijn het resultaat. TV-programma Vrije Geluiden maakte zelfs een korte documentaire over het opname-proces in de Kytopia studio. Ook stonden ze in de uitzending van VPRO-Vrije Geluiden. 30 maart 2018 kwam zij met haar debuut-album BLUE in de winkels. CD & Vinyl.

Meer dan muziek

Ieder nummer op het album, inspireerde schilder Lex Loman tot het maken van een schilderij. Negen dichters pakten vervolgens pen en papier en verwoordden ieder een schilderij. De gedichten en schilderijen zijn in het booklet van het Vinyl terug te vinden. Tijdens haar optredens bij Vrije Geluiden, in Tivoli Vredenburg, De Pul in Uden, de Groene Engel in Oss en vooral haar verpletterende optreden tijdens Jazz in Duketown ontpopte Camilla Blue zich als een verschijning op het podium. Camilla Blue is meer dan muziek alleen.

Voorprogramma Living Room Heroes

Een aanstormende Nederlandse band met wortels in Nijmegen met een puur Amerikaans geluid dat zijn de Living Room Heroes. Na optredens op radio 2 , 3fm en voorprogramma’s voor o.a. Douwe Bob, Robert Jon and The Wreck en Albert Lee bracht de band hun debuutalbum ‘Days Well Spent’ uit. Dit album, uitgebracht op Butler Records, presenteerden ze voor een uitverkocht Merleyn, in Nijmegen. Geïnspireerd door hun muzikale helden zoals The Wood Brothers, Amos Lee en Ben Harper roept het warme, relaxte & soulvolle geluid herinneringen op aan mooie avonturen. Op pad gaan over de eindeloze vlaktes van het Amerikaanse continent. Verdriet achterlatend, mijmerend over een vrolijke toekomst. Hun teksten brengen je in een optimistische stemming. Je beleeft nieuwe avonturen op mooie dagen, dagen waarbij het leven je toelacht. Het zijn ‘Days Well Spent’.

Inmiddels is een tweede album 'Welcome To The Circus' uitgebracht Hun optreden op Culemborg blues festival bracht kenners tot de uitroep “de ontdekking van het festival”. Het is een unieke kans deze band, als support act van CAMILLA BLUE mee te maken.

Björn van den Boom - Drums
Henri Zoetbrood – Zang/gitaar
Marc van Hout - leadgitaar
Rodrigo Davids - bas

{youtube}jgQTy-2OIbE{/youtube}

Heyhoef-Backstage: Zaterdag 16-02-2019 - Aanvang: 20:30 u. / Tickets: 12,50 EUR