Terugblik op 8 uitzendingen “Backyard Blues” 2020

Gedurende de Corona lockdown  15 maart tot 15 juni was het niet mogelijk om bij het Pop-Up podium Heyhoef-Backstage en Heyhoef-Coolvibes om concerten te organiseren. Heel cultureel Nederland lag plat, muzikanten zonder optredens en zonder inkomsten. Er werden al snel allerlei creatieve alternatieven bedacht en uitgevoerd. Uiteraard ook bij Heyhoef-Backstage. Dit jonge Brabantse ‘Pop-Up’ podium staat bekend om hun spraakmakende en kwalitatief goed verzorgde concerten. Die hoogstaande kwaliteit komt ook tot uiting in deze ‘Backyard Blues’ corona concerten die in een achtertuin met uitzicht op de Dongevallei in de Reeshof-Tilburg werden georganiseerd als alternatief voor het ontbreken van de concerten bij Heyhoef. De artiesten die op de veranda optraden gedurende de corona periode zijn een soort dwarsdoorsnede van wat Backstage en Coolvibes aan programmakeuze heeft. Een combi van blues – americana – tribute – jong talent – singer-songwrtiters – alternatief.  Deze ‘Outdoor Unplugged’ concerten werden van geluidstechniek voorzien door Blackbox SE, camera/montage en audiomix: Corné Biekens, webdesign en –mastering: Converge IT, fotografie: door Hans Kusters, Kees Staps, Liesbeth van Groenendaal, Wies van Luytelaar en productie door Heyhoef-Backstage.

29 maart:  Jeroen Kant & Judith Renkema
12 april:  Nienke Dingemans & Yoebe Hollestelle
26 april:  Leif de Leeuw & Sem Jansen
10 mei:    Mattanja Bradley
24 mei:    Lost and Found
07 juni:   B'ascoustique met Elrieke van Genderen
21 juni:   Big Bo
05 juli:   Verbraak|Van Bijnen

Genieten van deze compilatie is gratis. Ondersteunen van dit initiatief is via een donatie is zeer sympathiek en wordt zeer op prijs gesteld.

Via deze website is het nog steeds mogelijk om alle afleveringen in totaliteit te zien en te doneren voor de muzikanten en dit initiatief. Dat kan ook voor deze compilatiefilm.

In een evaluatie is geconcludeerd dat dit soort ‘Outdoor Unplugged’ concerten vanuit de Reeshof/Dongevallei een zeer geslaagde, uit nood geboren, formule vormde. Mogelijk dat dit experiment in 2021, ook zonder Corona omstandigheden, op een soortgelijke locatie in de Dongevallei/ Wilhelminakanaal zone een vervolg gaat krijgen.

[paytium name="BackyardBlues" description="Donatie Backyard Blues 2020"] [paytium_field type="dropdown" label="Kies een donatiebedrag" options="4,00/8,00/10,00/12,50/15,00" options_are_amounts="true" /] [paytium_total /] [paytium_button label="Doneer" /] [/paytium]