Terugblik op 28 oktober 2023

Recensie: Stef Smit
Foto’s: Kees Staps

Na het overdonderende optreden van Zak Perry en een korte switch op het podium kwamen deze mannen en vrouw het podium op.

Jammer geen aankondiging mis dat wel een beetje laatste tijd toch gek als een band zo opkomt en gaat spelen maar is maar klein detailtje.

Het is even wennen aan het subtielere band geluid in vergelijking met de band van Zak Perry maar na paar nummers werd duidelijk hoe goed en on nederlands deze band wel is.

Vier jaar geleden in december hadden ze al een ongelooflijke indruk in de Bel Air in Breda achter gelaten en mooie is dat de band bijna nog bestaat uit de kern van toen met paar kleine wisselingen o.a. met Lotte Den Hartog op backing vocals en af en toe ook op leading vocals wat haar echt heel goed afging.

Andere nieuwkomer is Johan van Dijk op bas en backin vocals ook.

Een band die zijn inspiratie o.a. haalt uit The Outlaws en Blackberry Smoke moet stevig in hun schoenen staan om dit aan te durven en Copperhead County gaat dit heel erg goed af.

Gesteund door een dijk van een rhythm sectie waaronder een zwevend tapijt van een dampend Hammond orgel ligt maakt het alle ruimte voor de twee gitaristen die elkaar afwisselen in slag en solo partijen vrij en kan de veelvuldig toegepaste vierstemmige zang volledig tot hun recht komen.

Een extra dimensie vind ik persoonlijk deze zangpartijen die echt heel erg goed overkwamen mede door het meer dan fantastische geluid in de zaal.

In het midden van de bijna twee uur durende set een semi akoestisch gedeelte wat de aandacht er goed bij hield van het publiek.

Op het einde was er een vreemd verschijnsel dat het voor het podium een beetje leeg was en er al veel mensen weg waren maar mag de pret niet drukken.

Enige min puntje dat misschien Zak Perry wat meer speeltijd had moeten hebben als je dan dit soort toppers in huis hebt is een half uurtje wel erg karig terwijl die band net op stoom begon  te komen.

Maar dit mag als positieve kritiek beschouwd worden.

Verder niets dan lof voor een uitstekende southern rock avond in de Heyhoef.

Line Up:

  • Corin Silvester              zang gitaar
  • Robert van Voorden    gitaar backin vocals
  • Jordi Duitscher            hammond organ key,s
  • Alex Stolwijk                drums
  • Johan van Dijk             bas  backin vocals
  • Lotte Den Hartog         backin & lead vocals

Meer foto’s zijn te vinden op onze fotopagina op Facebook.