Terugblik op 12 november 2023

Recensie: Stef Smit
Foto’s: Wies Luijtelaar

Kathleen speelt veel in wisselende bezettingen op onze podia in Brabant zowel met volledige bands als duo trio en solo-optredens. Kathleen is een zeer veelzijdige muzikant met een fluwelen stem geluid en een charisma om een publiek te bespelen en volledig in te pakken.

Vandaag dus in een solo optreden in een uitverkochte Heyhoef voor legende Ian Matthews de boel opwarmen! Een niet geringe taak maar al bij de eerste tonen werd al duidelijk dat dit haar wel toevertrouwd is!

Met geweldig warm gitaarspel en imposante zang pakt zij het publiek volledig in. Wat een ongelooflijk mooie heldere stem heeft Kathleen waarmee zij alle toon gebieden van laag naar hoog betoverend aan kan.

In de lage gebieden klinkt haar stem heel erg warm en in de hoge tonen doet zij mij denken aan Joan Baez en Joni Mitchel. Zo zuiver als deze dames zongen en nog zingen vond ik Kathleen vandaag ook klinken.

Kathleen kan vele genres aan ze kan ook rocken als een gek en de boel op stelten zetten hebben we gezien recent op de Belcrum Beach in Breda maar vanmiddag hebben we een hele andere kant van haar gezien en die is zeer de moeite waard is gebleken.

Hoop dat we de komende tijd nog vaak van haar kunnen genieten.

Een prima opwarmer voor Southern Comfort!

Meer foto’s zijn te vinden op onze fotopagina op Facebook.