Terugblik op 12 november 2023

Recensie: Stef Smit
Foto’s: Wies Luijtelaar

Op deze koude zondagmiddag een grote naam in een uitverkochte Heyhoef-Coolvibes die zijn sporen verdiend heeft in beroemde groepen als Fairport Convention en Plainsong.

Na jaren verdienstelijk muzikaal in de USA op vele fronten gewerkt te hebben besloot Ian in 2000 zich in Nederland te vestigen en de Europese markt te veroveren met Nederlandse top muzikanten BJ Baardmans en Eric Devries op gitaar en zang en Bart de Win op toetsen en zang.

Dit is een gouden greep en combinatie die voor uitverkochte zalen zo ook deze middag spelen.

De sfeer zat er goed in na een uitstekend voorprogramma en een aandachtig luisterend en genietend publiek die iedere muzikale noot in zich opnamen.

De vierstemmige zang gaat erin als gesneden koek en mede door het meer dan perfecte geluid wordt de zaal vanaf de eerste noten ingepakt door een serene stilte en rust die deze muziek eer aan doet.

Opvallend goed zijn de zeer subtiele noten die BJ Baardmans uit zijn Telecaster en Stratocaster tovert wat het totale bandgeluid naar een bijzonder level doet stijgen.

De akoestische gitaren van Iain en Eric dragen de songs waar Bart en BJ naar hartenlust hun niet geringe muzikale kunsten op los kunnen laten.

Het leuke van dit optreden is als er wat meer herkenbare nummers van het laatste Woodstock album voorbij komen waarbij de beroemde klassiekers in een soms onherkenbaar jasje voorbij komen zoals o.a. “With A Little Help From My Friends“, “Purple Haze“ en “Going Up The Country“

Het publiek geniet ervan en na een korte pauze na de eerste set wordt er nog bijna een uur gespeeld. Wel een beetje jammer van die pauze de sfeer zat er goed in en na zo een pauze duurt het toch weer even voor je er weer vol in zit in het optreden.

Maar mag de pret niet drukken we waren getuige van een sterk goed en mooi optreden met een zeer aandachtig publiek die er 300% van genoot onder perfecte omstandigheden.

Misschien nog klein tipje voor organisatie om te proberen de deuren iets eerder open te doen zodat mensen rustig een drankje kunnen doen van tevoren en wat relaxter zich in kunnen leven en dat niet mensen in de kou buiten in de rij staan te wachten.

Verder niets dan lof voor hele organisatie licht- en geluidsmensen, vrijwilligers en barpersoneel.

Line up:

  • Iain Matthews       zang / gitaar
  • BJ Baardmans      zang / gitaar
  • Eric Devries          zang / gitaar
  • Bart de Win          zang / toetsen

Meer foto’s zijn te vinden op onze fotopagina op Facebook.